Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Måndagen den 19 november 2018 - klockan 21:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kungsängen Knights startar ny träningsgrupp inom Parasport


Karin Sidén 2018-02-08

Arkivbild. All-Starmatchen under ParaGames 2014. Vittröjade elitlaget bestod av spelare från SSL och Allsvenskan medan rödtröjade All-stargänget som vanligt bestod av en spelare från varje deltagande lag i turneringen. Kungsängen Knights är varje år värd för ParaGamesturneringen i innebandy med lag från hela Sverige.
Bild:Karin Sidén
Arkivbild. All-Starmatchen under ParaGames 2014. Vittröjade elitlaget bestod av spelare från SSL och Allsvenskan medan rödtröjade All-stargänget som vanligt bestod av en spelare från varje deltagande lag i turneringen. Kungsängen Knights är varje år värd för ParaGamesturneringen i innebandy med lag från hela Sverige.

INNEBANDY / PARAIDROTT   Kungsängen Knights växer. Efter att i många år koncentrerat krafterna på ett lag, där spelarna varit i så varierad ålder som 11 till 30+ år, har man nu bestämt sig för att det är läge att ta nästa steg: starta ett barn och ungdomslag.

-Det går inte att komma ifrån att våra yngre spelare väger lite för lätt när de fullvuxna, ibland dubbelt så tunga och mycket starkare spelarna, kommer ångande. Genom att starta en grupp för de yngre, där åldersspannet blir 7-14 år, tror vi att fler kommer att våga sig på att prova på paraidrotten. Både killar och tjejer är välkomna. Spelarna i Knights har alla någon form av funktionsnedsättning och vi ledare har flera års erfarenhet av parasport, säger Mats Nummelin som är en av ledarna i Kungsängen Knights.

Den lilla parasport-gruppen Kungsängen Knights är en del av Kungsängens IF och har funnits sedan 2007. Fram till i år har man haft ett lag, med spelare i alla åldrar, från 11 år och uppåt. Inte optimalt kanske, men en bra början! Nu är det dags att fördubbla antalet lag, från ett till två.

Arkivbild. Glada Knights-spelare från hösten 2014
Bild:Mats Nummelin
Arkivbild. Glada Knights-spelare från hösten 2014

-Det nya laget vi startar vänder sig till barn i åldrarna 7-14 år, med eller utan tidigare erfarenhet av parasportande. Vi har ju sett att det varit svårt att rekrytera nya, yngre spelare. Många blir nog lite förskräckta när de kommer ner till en träning och ser fullvuxna, hårdskjutande, starka spelare. Har man då en bit kvar tills man vuxit klart och kanske inte heller någon tidigare erfarenhet av att spela innebandy eller fotboll blir det nog en för stor utmaning. Det går ju inte att komma ifrån att de yngre spelarna väger för lätt när de ibland dubbelt så tunga vuxna spelarna kommer ångande. Att ha två lag kommer att gynna alla! förklarar Mats Nummelin.

Knights juniorer kommer att träna i Hagnäshallen i Brunna på lördagar, klockan 15-16. Direkt efter, mellan 16 och 18, tränar seniorlaget.

-Vi välkomnar både killar och tjejer till våra två lag eftersom Parasporten är öppen för mixade lag. Nybörjare eller van spelare spelar ingen roll, alla är välkomna. Har man ingen egen klubba så finns det låneklubbor att tillgå. Det man behöver ha är kläder och skor som passar för inomhusbruk. Inom innebandyn ska de yngre spelarna ha skyddsglasögon. Även det finns att låna för den som kommer och provtränar med oss.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/11
Scratch i Brohuset
Söndag 25/11
Röda Korset – Julmarknad
MUSIKCAFÉ
Torsdag 29/11
Föreläsning: Dick Harrison och Irène Seth
Lördag 1/12
Sjöscouternas Julbasar
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Julmarknad på Klint
Julmarknad på Lövsta Gård
Söndag 2/12
Örnar på Broängarna
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 Dick och Irène

ActivityCare nov 18

Kommunfullmäktige 2018 nov

U-B kommun Gymnasievalet 18

U-B kommun Turista i din egen kommun jultema 18

Kultur & Fritid ht 18 Among Lynx

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen