UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 22:46 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kungsängens innebandydamer möter SSL-laget Täby i DM


Karin Sidén 2018-10-08

INNEBANDY   På tisdag kväll spelar Kungsängen IFs damer åttondelsfinal i DM hemma i Hagnäshallen. För motståndet står SSL-laget Täby FC. Eftersom Kungsängen spelar i division 3, hela fyra divisioner under Täby, har de fått fördelen av hemmaplan i den prestigefyllda matchen.

Kungsängens innebandydamer är vidare i DM och möter i morgon, tisdagen den 9 oktober, TäbyFC IBKs SSL-lag (Svenska SuperLigan= Elitserien i innebandy). På pappret en mycket svår uppgift för ett division 3-lag kanske men inställningen är det inget fel på!

-Vi vet att vi inte direkt har oddsen med oss men vi har verkligen allt att vinna! Vi kommer gå in med den inställningen och större skrällar än så har ju hänt i idrottshistorien, så det är bara att köra! säger lagets tränare Emil Wrede och tillägger:

-Förutom fördelen med hemmaplan har vi även ett handikapp med fem straffar då de lirar så pass mycket högre upp i seriesystemet. Sätter vi straffarna så har vi satt press på deras lag direkt, redan innan domarparet blåst igång matchen!

DM, eller distriktsmästerskapet, spelas varje säsong. Där möts lag från fem olika divisioner i ett mästerskap i flera steg. 16 lag deltog från början i Stockholms DM. Täby FC IBK är enda SSL-laget, men fyra Allsvenska klubbar finns med, sju division 1-lag, tre från division 2 och så två lag, Kungsängens IF och Vendelsö, från division 3. Första kvalomgången spelades i början av september, redan innan seriespelet dragit igång. 

I Kungsängens grupp i kvalomgången ingick Täby FCs division 1-lag, AIKs dito samt Vendelsö (div 3). Tränaren Emil Wrede berättar:

-Det blev två förluster mot division 1-motstånd. 5-6 mot Täby och 1-6 mot AIK. Tredje matchen, mot Vendelsö, vann vi med 4-3. Vi var jättenöjda med kvalhelgen då vi spelat riktigt bra. En av våra spelare blev dessutom bästa poängplockare av alla lag så det var också ett positivt kvitto på vår prestation.

-Vi trodde vi var utslagna men fick några dagar senare reda på att vi gått vidare som bästa trea. Att motståndet i åttondelen skulle bli Täby FC som lirar i SSL fick vi också veta. Gissa om vi blev taggade!

Att få mäta sina styrkor och svagheter mot ett elitlag som Täby FC IBK blir en spännande och intressant utmaning för Kungsängens damer. För innebandyintresserade Upplands-Brobor blir tisdagens DM-möte dessutom en möjlighet att se några av landets bästa innebandyspelare på nära håll. Fördelen med hemmaplan är inte att förringa. Med publiken i ryggen kanske Kungsängens damer hittar det där extra som krävs om de ska kunna hota elitlaget.

Matchen spelas i Hagnäshallen, i Brunna, på tisdag kväll med matchstart klockan 20.00.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen