Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 21 april 2018 - klockan 06:02 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kungsängens handbollsherrar nära avancemang till division ett


Karin Sidén 2017-03-20

Bilden är från KSK-Spånga i okt 16.
Bild:Tommy Sidén
Bilden är från KSK-Spånga i okt 16.

HANDBOLL   Kungsängens SK:s segertåg genom division två norra fortsätter. Efter en makalös säsongsupptakt under hösten har den galna resan fortsatt för nykomlingarna. Med en omgång kvar leder KSKs handbollsherrar serien och det räcker faktiskt med en poäng för att säkra seriesegern.

Vinner de eller spelar oavgjort mot tabelljumbon Sundsvall på lördag är nykomlingarna direktkvalificerade för uppflyttning till division ett. Förlorar de finns möjligheten till avancemang kvar, men då genom kvalspel.

I lördags spelade Kungsängens SK säsongens näst sista seriespelsmatch. För motståndet stod Täby HBK, på plats tre i tabellen. Det blev vinst för hemmalaget, 36-29 stod det på resultattavlan när matchen var över.

-36-29 ser kanske på pappret ut som en komfortabel vinst, men det var nervpirrande som tusan och vårt ryck kom inte förrän i mitten av andra halvlek. Det var enormt viktiga poäng som stod på spel, så när rycket väl kom var det mer än välkommet. Vi gick från 24-21 till 28-21 från den 45:e till 48:e minuten. Där avgjorde vi matchen på många sätt, säger Peter Larsson, evenemangsansvarig i Kungsängens SK.

Peter berättar att det var hundratalet KSK-fans som tagit sig till Tibblehallen i Täby i lördags för att heja fram de vinröda till vinst och att långtgående planer finns på att bussa fans till Sundsvall också.

-Vi har hetsat lite på facebook, men det är verkligen en otroligt lojal och intresserad publik vi har! Nu surras det om att hyra en buss på lördag, för att slussa upp fans till Sundsvall! Med vår grymma hejaklack i ryggen ska killarna absolut kunna prestera minst lika bra som de gjort under säsongen och kamma hem vinsten.


Segern mot tabelltrean Täby innebär att Kungsängen kom ytterligare lite närmare seriesegern och direktavancemang till division ett. Täby är i och med lördagens match borta ur leken, nu fyra poäng bakom serieledande KSK. Tabelltvåan Bodens SK ligger förvisso bara ett poäng bakom, men deras målskillnad är så pass mycket sämre att det räcker för KSK att spela oavgjort mot tabelljumbon Sundsvall HK. Att ta igen 45 måls skillnad på en match är helt enkelt omöjligt. Men:

-Ingenting är klart förrän domarna blåser slutsignalen där i Sundsvall på lördag. Vi är väldigt noga med att inte ta ut något i förskott. Det är en match kvar, och vi måste ta en poäng för att säkra seriesegern. Att tro att det redan är avgjort är att lura sig själv. Vi har allt i våra egna händer och vi ska se till att ge våra fans en riktig matchkaramell som avslutning! säger Peter Larsson.


Länk till Svensk Handbolls hemsida för tabell.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/4
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 22/4
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
Tisdag 24/4
Skepp o'hoj - föredrag på Klint om 153 år gamla rederiet Gotlands-bolaget
Onsdag 25/4
Upplands-Bro Kulturhistoriska Forskningsinstitut bjuder in till årsmöte 2018 och föredrag
Fredag 27/4
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
Lördag 28/4
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Öppet Hus och Vårmarknad på Kvarnnibble Gård, Håtuna
Onsdag 2/5
Samtal, böcker och trädgårdsinspiration! Elisabeth Svalin Gunnarsson i Brohuset
Torsdag 3/5
Prisutdelning och författarbesök: Sara Lövestam i Kulturhuset
avståndsannons

UBH Vårloppis 18 V15 o 16

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen