Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kvalspänning för KIFens fotbollsherrar


Karin Sidén 2018-10-10

Bild:Privat

FOTBOLL   Kungsängens fotbollsherrar slutade tvåa i årets seriespel, divison 3 Norra Svealand. Laget är därmed klara för kvalspel till division två. Kvalmotståndare är Slätta SK från Falun som blev tvåa i sin serie, division 3 Södra Norrland.

-Vi spelar första kvalmatchen hemma i Kungsängen nu på lördag, den 13 oktober. Returmatchen spelas i Falun veckan efter. Vinnaren i dubbelmötet går vidare i kvalserien och får möta det lag i division 2 Norra Svealand som hotas av nedflyttning, säger lagledare Rikard Andersson.

Efter förra säsongens segertåg i division 4, med serieseger som kvitto på väl utfört arbete, avancerade KIFens fotbollsherrar välförtjänt till division 3. Framgångarna har fortsatt den här säsongen trots att man varit nykomlingar.

-Vi slutade som serietvåa i år, vilket är en mycket bra prestation med tanke på att vi var nykomlingar. Andraplatsen innebär kval för spel i division 2 nästa år, vilket om jag inte har helt fel skulle vara den högsta nivån ett herrlag i Kungsängens IF nått. Vårt framgångsrecept är att vi har en bred trupp med god sammanhållning. "Alla för en och en för alla" du vet. Dessutom har några av våra spelare lyst lite extra och lyckats hålla en hög nivå hela säsongen, egentligen utan svackor. Jätteviktigt så klart! berättar Rikard Andersson, lagledare för KIFens herrar.

Kvalomgång ett inleds nu på lördag den 13 oktober. Då spelar KIFen hemmamatch mot Falu-laget Slätta SK. Matchen börjar 14.

-Vi kom ju två i vår serie, divison 3 Norra Svealand, och Slätta SK slutade på andra plats i sin serie, division 3 Södra Norrland. Lördagen den 20 oktober möter vi dem i en returmatch på deras hemmaplan. Vinnaren i de två mötena får sedan spela mot nedflyttningshotade lag 12 i division 2 Norra Svealand. I prispotten ligger seriespel i division 2 nästa säsong!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen