Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Lördagen den 20 oktober 2018 - klockan 08:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kvalspänning för KIFens fotbollsherrar


Karin Sidén 2018-10-10

Bild:Privat

FOTBOLL   Kungsängens fotbollsherrar slutade tvåa i årets seriespel, divison 3 Norra Svealand. Laget är därmed klara för kvalspel till division två. Kvalmotståndare är Slätta SK från Falun som blev tvåa i sin serie, division 3 Södra Norrland.

-Vi spelar första kvalmatchen hemma i Kungsängen nu på lördag, den 13 oktober. Returmatchen spelas i Falun veckan efter. Vinnaren i dubbelmötet går vidare i kvalserien och får möta det lag i division 2 Norra Svealand som hotas av nedflyttning, säger lagledare Rikard Andersson.

Efter förra säsongens segertåg i division 4, med serieseger som kvitto på väl utfört arbete, avancerade KIFens fotbollsherrar välförtjänt till division 3. Framgångarna har fortsatt den här säsongen trots att man varit nykomlingar.

-Vi slutade som serietvåa i år, vilket är en mycket bra prestation med tanke på att vi var nykomlingar. Andraplatsen innebär kval för spel i division 2 nästa år, vilket om jag inte har helt fel skulle vara den högsta nivån ett herrlag i Kungsängens IF nått. Vårt framgångsrecept är att vi har en bred trupp med god sammanhållning. "Alla för en och en för alla" du vet. Dessutom har några av våra spelare lyst lite extra och lyckats hålla en hög nivå hela säsongen, egentligen utan svackor. Jätteviktigt så klart! berättar Rikard Andersson, lagledare för KIFens herrar.

Kvalomgång ett inleds nu på lördag den 13 oktober. Då spelar KIFen hemmamatch mot Falu-laget Slätta SK. Matchen börjar 14.

-Vi kom ju två i vår serie, divison 3 Norra Svealand, och Slätta SK slutade på andra plats i sin serie, division 3 Södra Norrland. Lördagen den 20 oktober möter vi dem i en returmatch på deras hemmaplan. Vinnaren i de två mötena får sedan spela mot nedflyttningshotade lag 12 i division 2 Norra Svealand. I prispotten ligger seriespel i division 2 nästa säsong!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/10
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Har du problem att höra? Hörselskadades förening i Järfälla och Upplands Bro har Öppet Hus
Disco från 5 år med DJ Choco Canel
Vernissage: ART´S FUN! med Lasse Åberg
Söndag 21/10
AA - MÖTE
Tisdag 23/10
Tisdagsmys i bibblan!
Yogapromenad Prova-på
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 minidisco

Kultur & Fritid ht 18 Lasse Åberg

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen