UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 21:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kvartett öppnar Padelcenter i Brunna


Karin Sidén 2018-04-27

Magnus Bubini, Christer Söderberg och Alexander Nordwall i den lokal som snart ska presenteras som Popup Padel i Brunna. Saknas gör Petter Molund, den fjärde medspelaren i kompiskvartetten och företaget. <br /><br />Säkert känner du igen gamla Cooplokalens pelare, golv och tak. Mycket blir kvar, men nya avgränsande väggar, nytt golv, ny belysning och en hel del annat ska fixas innan lokalen står redo för padel-sugna.
Bild:Karin Sidén
Magnus Bubini, Christer Söderberg och Alexander Nordwall i den lokal som snart ska presenteras som Popup Padel i Brunna. Saknas gör Petter Molund, den fjärde medspelaren i kompiskvartetten och företaget.

Säkert känner du igen gamla Cooplokalens pelare, golv och tak. Mycket blir kvar, men nya avgränsande väggar, nytt golv, ny belysning och en hel del annat ska fixas innan lokalen står redo för padel-sugna.


Det är bråda tider för vännerna Magnus Bubini, Alexander Nordwall, Christer Söderberg och Petter Molund. Ett och ett halvt års förberedande planering och en intensiv byggperiod leder inom kort till öppnandet av ett nytt aktivitetscenter i kommunen. Kvartetten ska öppna Popup Padel i gamla Coopbyggnaden i Brunna.

-Den första juni smäller det! Då öppnar Popup Padel i gamla Coopladan i Brunna. Det känns jätteroligt att kunna göra något positivt i Brunna och att samtidigt introducera Padel i Upplands-Bro. Padel är en relativt ny sport på stark frammarsch inte bara här i Sverige utan i många länder. I samband med att vi öppnar padelhallen kommer vi även att starta en förening, Upplands-Bro Padel, säger Magnus Bubini.


Vad får man om man korsbefruktar de två racketsporterna tennis med squash? Jo, hetaste nykomlingen på sporthimlen: Padel. Padel är en sport på frammarsch, som sedan många år erövrat spanjorerna, och som på senare år vuxit sig allt större även utanför Spanien.


Magnus, Christer och Alex utgör 75% av Popup Padel. Fjärde delägaren, Petter, var för dagen upptagen med ett utbildningsuppdrag.
Bild:Karin Sidén
Magnus, Christer och Alex utgör 75% av Popup Padel. Fjärde delägaren, Petter, var för dagen upptagen med ett utbildningsuppdrag.

-Padel är Sveriges snabbast växande sport. Två inte helt obekanta figurer, tennisspelaren Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöv, var med och startade Sveriges första Padelcenter 2015 och som ambassadörer för att lansera en sport är ju det klockrent! Sedan dess har ett flertal padelcenter poppat upp runt om i landet, men behovet av fler planer är stort. Vi började skissa på vår plan för drygt ett och ett halvt år sedan och nu står vi här i startboxarna, snart redo att slå upp dörrarna till vår första, och förhoppningsvis inte enda padelanläggning! berättar Kungsängenbon Magnus Bubini.

I juni öppnar Popup Padel i före detta Coop-huset på Energivägen i Brunna. Den gigantiska fastigheten är för närvarande så gott som ekande tom. Några få hyresgäster från Coop-tiden finns kvar, såsom Lasses fisk (fiskbilen har numera flyttat in i huset), Pizzerian, och Matthandlaren, men i övrigt är det tomt. Några som tidigt såg potentialen i läget och den stora fastigheten var kompisgänget Magnus Bubini, Alexander Nordwall, Christer Söderberg och Petter Molund.

-Idén om att öppna en padelanläggning hade egentligen bara ett stort hinder och det var lokal. Att bygga något helt nytt kräver en enorm investering och tar lång tid. En övergiven lagerlokal, eller som i vårt fall ett övergivet varuhus, däremot är en klockren lösning. När vi fick klart att hyra in oss i gamla Coophuset i Brunna lossnade många av knutarna och våra planer kunde riktigt ta fart! fortsätter Magnus. 

Magnus har sina rötter i kommunen och bor i Norrboda medan de övriga tre hittat hit tack vare den gemensamma affärsidén och drömmen om att bygga upp ett allaktivitetshus och sportcenter tillsammans. Alex berättar:

-Vi fyra kompletterar varandra väldigt väl.Vi bidrar med viktiga och unika kunskaper inom väldigt skilda områden. Jag är inom byggbranschen och har mångårig erfarenhet av att göra om gamla industrilokaler och liknande till helt andra användningsområden. Jag vet ju vilka dokument och tillstånd som krävs, vilka falluckorna är och så vidare. Magnus är vår säljare och en fena på det där med kontakter. Christer har arbetat som naprapat i snart 30 år, 28 om man ska vara petig, och kan det mesta som finns att veta om rehab. Han driver två gymanläggningar inne i Stockholm och kan hela den biten. Petter har lång erfarenhet inom besöksnäringen och aktiva event och jobbar numera med utbildning.

-Hela lokalen är på 15 000 m2 och har fantastisk potential att bli ett allaktivitetshus. Till att börja med kommer vi att ta 1700 m2 i anspråk, men skulle det vara så att trycket blir stort så kan vi utan allt för omfattande arbete utöka med en eller flera padel-planer. Det är bara att flytta väggarna allt eftersom behovet finns. Vi har en mycket bra dialog med Genova som äger fastigheten, säger Alex varpå Christer flikar in:

Tillsammans med UBRO kan du kika över axeln på Christer medan han tittar på gym-planen. 400m2 blir gymmet till att börja med.
Bild:Karin Sidén
Tillsammans med UBRO kan du kika över axeln på Christer medan han tittar på gym-planen. 400m2 blir gymmet till att börja med.

-Padelhallen kommer till att börja med uppta 1 700 av de 15 000 kvadratmetrarna. Där kommer vi att ha fyra padelplaner, ett 400 m2 stort gym, omklädningsrum och reception. Gymmet, som väl till stor del blir mina domäner, kommer vara av lite ruffare karaktär, mer öppet slag med öppna ytor för gruppträningspass. Min tanke är också att ha rehabträning i gymmet så att vi kan ta hand om trötta gubbvader, onda ryggar och sträckta lårmuskler.

Idéerna för ett växande allaktivitetscenter är många och spännande. Allt från bouldering (klättring) - en annan växande och mycket populär sport - till parkour och inomhusfotboll.

-Vi har ambitionen att sätta Brunna på kartan igen, att väcka området till liv. Det känns lite som att luften gick ur i och med att Coop flyttade så vi hoppas kunna vara gnistan som startar något nytt. Läget känns perfekt. Nära till buss, stor parkeringsyta, nära E18 och så vidare. Nu gäller det bara att nå ut till alla potentiella padelspelare. Både redan frälsta och dem som aldrig hört talas om sporten. Vi är helt övertygade om att det finns många slumrande, ännu inte "smittade" som bara de testar kommer att bli lika begeistrade som vi och många andra är, säger Magnus.

-Ett tillfälligt bygglov söks som kan förlängas upp till 10år. Det ger oss utrymme att testa marknaden, att etablera oss. Det ger oss utrymme att testa marknaden, att etablera oss. I framtiden kan det mycket väl bli aktuellt att bygga en helt ny anläggning för att ersätta den här, men som startplats för Popup Padel och för oss är Coopbyggnaden helt optimal, säger Alexander Nordwall, kvartettens byggexpert.

Målet är att slå upp dörrarna den 1 juni. Just i dag, en tisdag i slutet av april, återstår mycket att göra. Väggar ska resas, golvunderlaget fixas, padelplanerna ska installeras, gymmet, receptionen samt omklädningsutrymmena ska göras i ordning, och så vidare, och så vidare.

Men om en dryg vecka kommer golvet, den 17 maj kommer padelplanerna och väggarna växer upp som svampar ur marken så bitarna lär hinna falla på plats, även om det ser ut att vara långt borta just nu.

-Vi ska hinna! Det finns många timmar på dygnen så det ordnar sig. Blir det inga leveransförseningar eller allt för många oförutsedda stopp som sätter käppar i hjulen så slår vi upp dörrarna den 1 juni. Innan dess ska vi också hinna med att presentera oss på Kungsfesten den 26 maj. Då kommer vi vara där och visa upp sporten och oss, avslutar Alex.

Tumstocken är aldrig långt borta när Alex, kvartettens byggexpert, är på plats. Här inspekterar de den vägg som \
Bild:Karin Sidén
Tumstocken är aldrig långt borta när Alex, kvartettens byggexpert, är på plats. Här inspekterar de den vägg som "poppat upp" dagen innan. 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen