UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 2 oktober 2022 - klockan 15:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu på lördag går premiären av Upplands-Bro Swimrun - där Sarah Sjöström är en av deltagarna


Karin Sidén 2022-09-08

Lars Frölander, själv OS-guldmedaljör i simning, jobbar på Upplands-Bro kommun som fritidskonsulent, och är med i arbetet med Upplands-Bro swimrun.
Bild:Upplands-Bro kommun
Lars Frölander, själv OS-guldmedaljör i simning, jobbar på Upplands-Bro kommun som fritidskonsulent, och är med i arbetet med Upplands-Bro swimrun.

På lördag, den 10 september, är det premiär för Upplands-Bro Swimrun. Tävlingen bjuder sina deltagare på en sammanlagt drygt 14 kilometer lång utmaning, från Kungsängen till Bro centrum och med simsträckor i fyra olika sjöar! Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår är arrangörer och medan kommunen stöttar med delfinansiering och expertis.

Målgången sker i Stjärnparken vid Bro centrum, mitt under pågående festligheter eftersom lördagen även bjuder på familjefesten Brodagen.

Det är inte bara premiär för swimrun-loppet utan också swimrun-premiär för olympiska guldmedaljören i simning, Sarah Sjöström.

Sarah kommer att tävla tillsammans med tidigare OS-kollegan Hanna Storckenfeldt och laget tävlar under lagnamnet Olympians.


Ett swimrun-lopp är precis vad det låter som, ett tävlingslopp där de tävlande simmar och springer från start till mål. Upplands-Bro med sina många och nära liggande sjöar passar ypperligt för tävlingsformen och kommer att bjuda de tävlande på simsträckor i fyra olika sjöar: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön.

Starten går klockan 10 på lördagsmorgonen vid Marina föreningshuset i Kungsängen (Sjöscouternas "hem"), där tävlingsdeltagarna inleder med en cirka 300 meter lång simsträcka. De fyra simsträckorna är sammanlagt 1870 meter. Loppet bjuder även på fyra löpsträckor, sammanlagt springer man drygt 12 km.

- Rörelseglädje och folkhälsa är viktiga delar i vårt arbete och kommunen är med och stöttar Upplands-Bro Swimrun. Vår fritidskonsulent Lars Frölander, som är flerfaldig olympisk medaljör i simning, har varit med och planerat loppets sträckning. Förhoppningsvis blir detta den första omgången av många Upplands-Bro Swimrun, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

Nu, så här dagarna före startskottet, står det klart att Upplands-Bro Swimrun inte bara har olympisk glans i arrangörsteamet, utan även bland de tävlande. I startlistan finns nämligen Team Olympians där OS-kollegorna Sarah Sjöström och Hanna Storckenfeldt (tidigare Westrin) bildar lag.

För Sarah Sjöström blir detta premiär i tävlingsformen swimrun.

- Det känns jätteroligt att Upplands-Bro swimrun nu går av stapeln för första gången. Deltagarna kommer att få springa i vacker natur och simma i fyra olika sjöar. Det är så klart kul att Sarah och Hanna kommer och kör, det ska bli spännande att följa alla deltagare i loppet, säger Lars Frölander.

Av säkerhetsskäl kommer det vara max 100 deltagare i loppet, och för att få delta ska man vara över 18 år. Det finns fem olika tävlingsklasser varav tre olika lagtävlingar (dam, herr. samt mix) och två singelklasser (dam och herr) Exakt hur många tävlingsdeltagare det blir vet man så klart inte förrän startskottet går!

Målgången för Upplands-Bro Swimrun sker i Stjärnparken vid Bro centrum, där det samtidigt pågår en familjefestdag med fullspäckat scenprogram och massor med aktiviteter. Bland annat kommer det att finnas ponnyridning, bågskytte och en matmarknad.

Dessutom kommer två springlopp av mindre äventyrligt slag än swimrun att gå av stapeln. Det är Stora och Lilla Broloppet som arrangeras av Bro IK, UAMS – Bro IK:s medlemsfond, Ica Supermarket Bro, Svenska kyrkan och Bro utveckling. Överskottet går till Bro IK:s medlemsfond – för allas möjlighet till idrott.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 2/10
Kulturbojens café vid Sandhagen
Lördag 8/10
Röda korsets secondhand o café
Framtidsdag i Bro
Söndag 9/10
HÖSTMARKNAD på Säbyholm
Onsdag 12/10
TACO-onsdag i Brogårdsstaden
Lördag 15/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Röda korsets secondhand o café
Torsdag 20/10
AW-torsdag i Kulturhuset
Lördag 22/10
Röda korsets secondhand o café
avståndsannons

U-B kommun Ny hemsida sep 22

Röda Korset Ukraina mars 2022

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen