UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 30 juni 2022 - klockan 12:07 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ny(gammal) boulebana i Kungsängen invigd


Karin Sidén 2022-05-25

Eddy Malm, PRO, Peter Wissing (M), förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Hans Dahlberg, SPF Seniorerna, testar den nya boulebanan i Kungsängen.
Bild:Upplands-Bro kommun
Eddy Malm, PRO, Peter Wissing (M), förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Hans Dahlberg, SPF Seniorerna, testar den nya boulebanan i Kungsängen.

Boule är en väldigt uppskattad umgängesform av alla åldrar. Nu har möjligheten att spela på riktigt fina grusbanor ökat då kommunen iordningställt en grusyta intill Kungsängens gamla idrottsplats, i närheten av Kungsängens kyrka och hembygdsgård.

På grusytan, som invigdes i går tisdagen den 24 maj, finns nu utrymme för 14 banor att samsas om! Med på invigningen fanns kommunens bägge pensionärsföreningar, PRO och SPF Vikingarna, som brukar anordna boulespel ett par dagar i veckan för sina medlemmar. 

Ytan har även tidigare agerat som boulebana, men då av mer provisorisk natur. Dessutom hände det inte allt för sällan att banorna kördes sönder då grusplanen inbjöd till buskörning. Nu har den nygrusade ytan fått en välbehövlig inhägnad så förutsättningarna för boulespel är strålande!


Tidigare blev våra mer provisoriska boulebanor förstörda till och från när fordon åkte in på grusplanen och buskörde. Med den nya inhägnaden och nytt grus får vi helt andra förutsättningar. Det här betyder jättemycket för oss, säger Hans Dahlberg, bouleansvarig för SPF Seniorerna.

- Ja, det är fantastiskt att kunna träffa likasinnande och umgås på det här sättet, fyller Eddy Malm i, bouleansvarig för PRO.

Boulespelarna från PRO och SPF Seniorerna träffas varje tisdag och onsdag klockan 10 för att spela tillsammans. Oftast är det mellan 20 - 30 spelare på plats. Övrig tid får vem som vill komma till bouleytan för att spela en omgång eller flera.

- Jag tycker att det är helt fantastiskt att vi som kommun kan vara med och stötta något som både stimulerar fysisk och social aktivitet, säger Peter Wissing (M), förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, som invigde banan.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 30/6
Yoga på Ekeby
Fredag 1/7
Sommarcafé på Ekeby
Lördag 2/7
Bakluckeloppis i Bro
Sommarcafé på Ekeby
Söndag 3/7
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Sommarcafé på Ekeby
Fredag 8/7
Sommarcafé på Ekeby
Lördag 9/7
Sommarcafé på Ekeby
Söndag 10/7
Sommarcafé på Ekeby
avståndsannons

UBH Sommar v25 2022

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen