Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 3 juni 2023 - klockan 13:03 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ny(gammal) boulebana i Kungsängen invigd


Karin Sidén 2022-05-25

Eddy Malm, PRO, Peter Wissing (M), förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Hans Dahlberg, SPF Seniorerna, testar den nya boulebanan i Kungsängen.
Bild:Upplands-Bro kommun
Eddy Malm, PRO, Peter Wissing (M), förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Hans Dahlberg, SPF Seniorerna, testar den nya boulebanan i Kungsängen.

Boule är en väldigt uppskattad umgängesform av alla åldrar. Nu har möjligheten att spela på riktigt fina grusbanor ökat då kommunen iordningställt en grusyta intill Kungsängens gamla idrottsplats, i närheten av Kungsängens kyrka och hembygdsgård.

På grusytan, som invigdes i går tisdagen den 24 maj, finns nu utrymme för 14 banor att samsas om! Med på invigningen fanns kommunens bägge pensionärsföreningar, PRO och SPF Vikingarna, som brukar anordna boulespel ett par dagar i veckan för sina medlemmar. 

Ytan har även tidigare agerat som boulebana, men då av mer provisorisk natur. Dessutom hände det inte allt för sällan att banorna kördes sönder då grusplanen inbjöd till buskörning. Nu har den nygrusade ytan fått en välbehövlig inhägnad så förutsättningarna för boulespel är strålande!


Tidigare blev våra mer provisoriska boulebanor förstörda till och från när fordon åkte in på grusplanen och buskörde. Med den nya inhägnaden och nytt grus får vi helt andra förutsättningar. Det här betyder jättemycket för oss, säger Hans Dahlberg, bouleansvarig för SPF Seniorerna.

- Ja, det är fantastiskt att kunna träffa likasinnande och umgås på det här sättet, fyller Eddy Malm i, bouleansvarig för PRO.

Boulespelarna från PRO och SPF Seniorerna träffas varje tisdag och onsdag klockan 10 för att spela tillsammans. Oftast är det mellan 20 - 30 spelare på plats. Övrig tid får vem som vill komma till bouleytan för att spela en omgång eller flera.

- Jag tycker att det är helt fantastiskt att vi som kommun kan vara med och stötta något som både stimulerar fysisk och social aktivitet, säger Peter Wissing (M), förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, som invigde banan.


Tipsa en vän Skriv utKalender

Lördag 3/6
Höns- och smådjursmarknad
Röda korsets secondhand o café
Onsdag 7/6
Röda korsets stick- och språkcafé
Fredag 9/6
Drop-in på Hörselbussen
Lördag 10/6
Röda korsets secondhand o café
Söndag 18/6
Vandring: De vilda blommornas dag
Onsdag 30/8
Drop-in på Hörselbussen
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen