Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 23 maj 2019 - klockan 06:42 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Rallytävling i Kungsängen


Karin Sidén 2018-05-22

Bild:Vallentuna MK

RALLY   Rallytävlingen YRC SPRINTEN som arrangeras av motorklubben Vallentuna MK kommer i år att köras i Kungsängen, närmare bestämt på Livgardets område. YRC SPRINTEN är en årlig deltävling i Östra Öppna Sprinten och tävlingsledaren Stefan Jägerhult säger:

-Det är med omsorg om framtida tävlingar som vi låter sträckan i Markim vila i år, både för de boende och vägens bästa. Det ska bli spännande att genomföra tävlingen på Livgardets marker då det var länge sedan det överhuvudtaget arrangerades någon rallytävling där. 

Den 10 juni avgörs rallytävlingen med start klockan 11.00.

Vallentuna MK arrangerar varje år Rallytävlingen YRC SPRINTEN, en deltävling i Östra Öppna Sprintcupen i Rally som brukar genomföras i september på vägarna runt Markim i norra Vallentuna. Årets tävling byter både tid och plats och arrangeras i stället på Livgardets övningsområde i Kungsängen söndagen den 10:e juni.

-Tävlingssträckan är belägen vid Tranbygge, och start och målplats har mycket bra tillgång till depåplatser, säger Stefan Jägerhult, tävlingsledare. Han fortsätter:

Bild:Vallentuna MK

-Den tillfälliga flytten av tävlingen görs av omsorg om framtida tävlingar. Tävlingsområdet och de närboende i Markim får vila i år. Tranbygge blir en spännande tävlingsplats som vi tror kommer att passa ypperligt. Det finns en hel del faciliteter på plats redan som gör arrangemanget lite lättare att genomföra och det finns mycket goda publikplatser med stora möjligheter att följa tävlingen. 

Redan klockan 07 den 10 juni öppnar tävlingsområdet. Då kan de tävlande börja skriva in sig och bilarna besiktigas. Den första tävlingsbilen startar klockan 11.00 och därefter genomförs tre körningar på tävlingssträckan. Om allt går enligt tävlingsprogrammet blir det prisutdelning klockan 14.30. Arrangörerna räknar med cirka 80 stycken tävlande ekipage i två-respektive fyrhjuliga klasser.

-Vid Tranbygge finns parkeringsplatser, men det går även att nå tävlingsområdet med buss 558 från Kungsängens station. Det kommer att finnas en servering och som sagt bra publikplatser. Vi önskar både återkommande och ny publik välkommen till rallytävlingen i Kungsängen!

Bild:Vallentuna MK


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 23/5
Kom och spela teater - för dig som är 65+
Mattecentrum på biblioteket i Kungsängen!
Lördag 25/5
Röda Korset - Loppis / Second Hand
KUNGSFESTEN
Söndag 26/5
Trädgårdsföreningen Kungsängsliljan bjuder in till trädgårdsloppis
Lördag 1/6
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 2/6
Vandring till Jättestenen på Norra Stäksön
Torsdag 6/6
Nationaldagsfirande i Bro
Lördag 8/6
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

Centern -EUval 19

U-B kommun Rösträkning EUvalet 19

U-B kommun Kungsfesten 19

MP EUvalet 19 sb2

U-B kommun Förtidsrösta EUvalet 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen