UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 7 augusti 2020 - klockan 22:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Rallytävling i Kungsängen


Karin Sidén 2018-05-22

Bild:Vallentuna MK

RALLY   Rallytävlingen YRC SPRINTEN som arrangeras av motorklubben Vallentuna MK kommer i år att köras i Kungsängen, närmare bestämt på Livgardets område. YRC SPRINTEN är en årlig deltävling i Östra Öppna Sprinten och tävlingsledaren Stefan Jägerhult säger:

-Det är med omsorg om framtida tävlingar som vi låter sträckan i Markim vila i år, både för de boende och vägens bästa. Det ska bli spännande att genomföra tävlingen på Livgardets marker då det var länge sedan det överhuvudtaget arrangerades någon rallytävling där. 

Den 10 juni avgörs rallytävlingen med start klockan 11.00.

Vallentuna MK arrangerar varje år Rallytävlingen YRC SPRINTEN, en deltävling i Östra Öppna Sprintcupen i Rally som brukar genomföras i september på vägarna runt Markim i norra Vallentuna. Årets tävling byter både tid och plats och arrangeras i stället på Livgardets övningsområde i Kungsängen söndagen den 10:e juni.

-Tävlingssträckan är belägen vid Tranbygge, och start och målplats har mycket bra tillgång till depåplatser, säger Stefan Jägerhult, tävlingsledare. Han fortsätter:

Bild:Vallentuna MK

-Den tillfälliga flytten av tävlingen görs av omsorg om framtida tävlingar. Tävlingsområdet och de närboende i Markim får vila i år. Tranbygge blir en spännande tävlingsplats som vi tror kommer att passa ypperligt. Det finns en hel del faciliteter på plats redan som gör arrangemanget lite lättare att genomföra och det finns mycket goda publikplatser med stora möjligheter att följa tävlingen. 

Redan klockan 07 den 10 juni öppnar tävlingsområdet. Då kan de tävlande börja skriva in sig och bilarna besiktigas. Den första tävlingsbilen startar klockan 11.00 och därefter genomförs tre körningar på tävlingssträckan. Om allt går enligt tävlingsprogrammet blir det prisutdelning klockan 14.30. Arrangörerna räknar med cirka 80 stycken tävlande ekipage i två-respektive fyrhjuliga klasser.

-Vid Tranbygge finns parkeringsplatser, men det går även att nå tävlingsområdet med buss 558 från Kungsängens station. Det kommer att finnas en servering och som sagt bra publikplatser. Vi önskar både återkommande och ny publik välkommen till rallytävlingen i Kungsängen!

Bild:Vallentuna MK


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/8
Sommarcafé och Kulturutflykt
Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen