Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Tisdagen den 26 maj 2020 - klockan 19:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Saken är biff - KSKs damer kvalar till Allsvenskan


Karin Sidén 2019-03-11

Delad glädje är dubbel glädje! KSKs damer firar att kvalplatsen till Allsvenskan är säkrad efter 30-20-vinsten mot Silwing Troja.
Bild:Peter Larsson
Delad glädje är dubbel glädje! KSKs damer firar att kvalplatsen till Allsvenskan är säkrad efter 30-20-vinsten mot Silwing Troja.

HANDBOLL    De kom. De såg. De segrade!

Med en match kvar att spela i grundserien, division 1 norra, kunde KSKs handbollsdamer på lördagen säkra en kvalplats till Allsvenskan. Och som de gjorde det! Med segersiffrorna 30-20 mot seriefyran Silwing Troja cementerade de sin andraplats och är nu klara för kval till Allsvenskan, handbollens näst högsta serie.

-Vilket lag! Och vilken inställning! Det fanns inte på kartan att vi skulle förlora matchen i lördags. Vi gör en helt fantastisk insats bakåt. Vår målvakt och vårt försvar är outstanding vilket i sin tur ger oss ett kontringsövertag som motståndarna har svårt att stå emot. Vi bjuder helt enkelt inte in dem i matchen utan spelar på ett sätt som gör oss på ledarbänken knäsvaga av stolthet, säger Bosse Waltin, KSKs damtränare.

Lördagen den 8 mars skrevs handbollshistoria i Ekhammarhallen i Kungsängen när föreningens damlag säkrade en kvalplats till Allsvenskan. Laget var inför säsongen nykomlingar i division 1, men har i match efter match visat att man pallar trycket och växer med uppgiften. En för alla och alla för en, som man skriver på den egna hemsidan.

För det är en lagprestation det handlar om! Tillsammans har spelarna och lagledningen med glädje och en stor portion hunger tagit sig an motståndarna, helt utan en nykomlings försiktighet och blygsel. Bosse Waltin förklarar:

KSK i vinrött mötte seriefyran Silwing Troja i säsongens näst sista match i grundserien. Vinsten innebär att laget är klara för kvalspel till Allsvenskan, handbollens näst högsta serie.
Bild:Peter Larsson
KSK i vinrött mötte seriefyran Silwing Troja i säsongens näst sista match i grundserien. Vinsten innebär att laget är klara för kvalspel till Allsvenskan, handbollens näst högsta serie.

-Det vi har gjort är fantastiskt! Jag är så enormt stolt över alla spelare och ledare och det vi tillsammans åstadkommit. En otrolig lagprestation av alla inblandade! Ett lag kan absolut ha en eller flera "stjärnor", spelare som på ett eller annat sätt står ut, men utan sina lagkamrater och stödet från oss på bänken skulle de inte kunna vinna en endaste match!

-Vi har tillsammans tagit oss till kvalet till Allsvenskan - hur stort som helst! Nyp mig i armen, för det här är en dröm!

Lördagens match slutade med siffrorna 30-20, vilket på pappret ser ut att vara en solklar och till och med enkel vinst. Men då ska man komma ihåg att det var seriefyran Silwing Troja som stod för motståndet, så enkel vinst var det inte. Det var i stället en vinst som grundade sig i ett mycket starkt försvar och en lysande målvaktsprestation.

-Ja, bakåt var vi grymma i lördags! Stackars Silwing Troja blev nog ordentligt frustrerade eftersom vi fullständigt saboterade deras anfall och avslut. Och när defensiven funkar så bra öppnar det upp för kontringar, och där har vi ett mycket löpvilligt lag med riktigt snabba spelare, så då ställer det till det ytterligare för motståndarna. Man kan väl sammanfatt lördagens vinst med att vår defensiv och vår kontringssnabbhet avgjorde. Vi hade en tydlig game-plan och följde den till punkt och pricka!

En match återstår av ordinarie seriespel. Nu på söndag möter KSK Stockholmslaget IK Bolton i en match som inte betyder något för placeringarna i serietabellen då varken KSK eller motståndarlaget har någon eventuell förändring av tabelläget att spela för. Men matchen ska spelas och självklart vill man avsluta med flaggan i topp inför kommande utmaning.

Försvaret är en av KSKs styrkor, och ett viktigt vapen, där samarbetet mellan försvarsspelarna samt lysande målvaktsspel lägger grunden för framgångarna.
Bild:Peter Larsson
Försvaret är en av KSKs styrkor, och ett viktigt vapen, där samarbetet mellan försvarsspelarna samt lysande målvaktsspel lägger grunden för framgångarna.

Kvalmotståndaren är i dagsläget inte klar. Det står mellan fyra olika lag och avgörs först på lördag. Lagen som kämpar kring nedflyttningsstrecket är Skånela, Tumba, Spårvägen och Drott.

-Allsvenskan har varit väldigt jämn i år så det är fyra olika lag som kan hamna på nionde plats i serien och därmed bli vår motsåndare. Det blir spännande att se vilka vi får spela mot! Vi kommer att möta vår kvalmotståndare i tre matcher, den första hemma i Ekhammarhallen och den andra på deras hemmaplan, säger Bosse Waltin och fortsätter:

-Skulle det stå 1-1 i matcher efter den andra matchen spelas den tredje och avgörande matchen hos dem, en fördel de får eftersom de ligger över oss i seriesystemet. 

Kvalspelet inleds egentligen med den första matchen den 30 mars, men man kommer på grund av att ungdoms-SM avgörs samma helg tidigarelägga kvalmatchen till en vardagskväll veckan innan.

-Ja, det är en olycklg krock som jag tror inget av de kvalande lagen har "råd med". Vi har till exempel fyra av våra spelare nere i Lund för SM den 30:e, och liknande tapp skulle säkert övriga kvallag också ha, så förbundet har ingen synpunkt på att vi flyttar matchen, förklarar Bosse Waltin innan han avslutar:

-Oavsett hur det går i kvalet har vi tillsammans visat att vi vill, kan och vågar ta chansen. Att vi är ett lag att räkna med. Vi är ett ungt lag som fortfarande har enorm utvecklingspotential och det är en fantastisk resa vi är inne på. Vi kommer att arbeta hårt med våra svagheter, stärka våra styrkor och fortsätta att utveckla oss som lag till nästa säsong. Och det vi lär oss under kvalet kommer vi att få stor nytta av framöver, det är ett som är säkert!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen