Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:29 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Sportlovsprogrammet har kommit!


Karin Sidén 2018-02-06


Nu närmar sig sportlovet med stormsteg. För dem som är sportlovslediga från skolan men inte reser bort anordnas en hel del olika aktiviteter på hemmaplan och redan nu har kommunen släppt årets Sportlovsprogram. Det är bara att välja och vraka bland aktiviteterna, men tänk på att väder- och snöläget kan påverka vissa av aktivitetspunkterna.

Prova-på-dans, sportlovsbio, konstskola, popkollo, basket, novelltävling och tv-spelshäng är några av alla de aktiviteter som arrangeras under sportlovet 2018.

Sportlovsprogrammet kan laddas ner som en pdf-fil och i en mobilversion, samt skickas ut med V-klass till alla som har barn i skolåldern.

Om bara några veckor är det dags för vårens första skollov - Sportlovet! Redan! 

Hur man tillbringar lovet är väldigt olika. En del reser bort med familjen eller med någon släkting. Andra kanske är lediga från skola och fritids, och tillbringar lovet hemma med farmor eller morbror. För ytterligare andra är sportlovet som vilken vecka som helst. Mamma och pappa jobbar och själv är man på skolans fritids. 


Är man lite äldre kanske man är hemma själv på dagarna och firar lov med sköna sovmorgnar och kravlösa dagar med mycket skärmtid. Om man vill - och kan - slita sig från dator- och tv-spel finns det en hel del roliga aktiviteter att välja på, både på hemmaplan och inåt storstan. Vill man hålla sig inom kommungränsen är det absolut inte något hinder för här i Upplands-Bro erbjuds en hel buffé med aktiviteter att välja mellan, där både kommunal verksamhet och flera av kommunens föreningar erbjuder någon form av sportlovsaktiviteter.

Varje dag erbjuder fritidsgårdarna och den Öppna verksamheten aktiviteter i sina lokaler på respektive skola. Pyssel, bakning, öppen sporthall, biljard, pingis, olika turneringar och mycket mera. I simhallen lägger man fram springbron i stora bassängen, varje dag mellan 10 och 14. På torsdagen blir det dessutom simtävling - simma 25 meter på tid och försök simma snabbare än dig själv!

I biblioteken i BroHuset och i Kulturhuset anordnas diverse aktiviteter så gott som varje dag. Läsgrupper, TV-spel, Star Wars-temadag med mera. Tisdagen den 2 mars blir det en höjdare för alla dataspelsfantaster. Då får man nämligen spela datorspel på Stora scenen i Kulturhuset med megaskärm och superljud!

Flera föreningar anordnar sportlovsaktiviteter. GYMMIX erbjuder sportlovslediga barn och unga att delta i deras gruppträningspass. Erbjudandet gäller för alla som är 11–20 år, drop-in på samtliga gruppträningspass vecka 9. I både Kungsängens Sporthall och Bro Sporthall erbjuder FUBB Basket "prova-på"-tillfällen för 7-15-åringar hela veckan.  Soldathemmet på Livgardet är öppet varje vardag från 08-21 och där finns massa kul att hitta på. 

Den uppskattade och återkommande konstskolan sker i Kulturhusets lokaler. Konstnären Helena N Åkerlund välkomnar barn 6–12 år gamla till sin kreativa konstskola där deltagarna får testa olika tekniker och material och lära sig mer om att skissa och måla. Gratis. Föranmälan på info@hkreation.se

Kulturskolan erbjuder både danskollo (åk4-8) och popkollo (åk 5-8) hela veckan. Föranmälan krävs.

Veckan avslutas med Lilla Vikingarännet på Lejondalssjön som arrangeras av Friluftsfrämjandet bäde på lördagen och söndagen. Skridskoåkning på en plogad bana. Självklart blir det blåbärssoppa till deltagarna. Ca 3 km långt. Korvgrillning efter utförd skridskoåkning. OBS! Väderkänsligt!

Här kommer ett axplock av aktiviteter ur årets Sportlovsprogram. Mer information om de olika programpunkterna finns i Sportlovsprogrammet:


MÅNDAG 26 februari:

Häng på Soldathemmet på Livgardet. 
Klockan 08-21. Spela biljard, Playstation 4 och Pingis. Där finns även en replokal med bland annat trummor och elgitarr. (Soldathemmet har öppet må-fr)

Konstskola med Helena N Åkerlund. Klockan 13-15. (Konstskolan är öppen må-to) Målarverkstad. Medtag material, tex ramar, glas eller tallrikar att måla på. Föranmälan på info@hkreation.se


TISDAG 27 februari:


Star Wars-dag i Kulturhuset
. Klockan 12.30-16.30. På bibliotekets dag med Star Wars-tema kan du tillverka en Star Wars-knapp, gå en Star Wars-tipsrunda, ta en R2D2-selfie, spela Star Wars-TV-spel, färglägga Star Wars-bilder och lite till! Kom utklädd till en Star Wars-figur så får du ett Star Wars-bokmärke! Fri entré förstås och … may the force be with you!

SportlovsBio i Kulturhuset. Järnjätten. Animerad. Från 7 år. Klockan 16.30. Stora Scenen. Fri entré - först till kvarn. 


ONSDAG 28 februari:

BIO på Ekhammarscenen
kl 10 
Emil och Ida i Lönneberga Barntillåten. Gratis. 
kl 13 
Upp i det blå Från 7 år. Gratis. 

Prova-På-Dans i Kulturhuset med Ingrid Oltermans Dansskola. Klockan 13-15. En två timmars dansworkshop med dansglädje och härlig musik. Ålder 9–15 år. Fritt inträde, ingen anmälan behövs. Stora Scenen/Kulturhuset


TORSDAG 1 mars:

TV-spel i BroHuset. 
Klockan 15-16.30. Spela TV-spel. 7-12 år. Barn under 7 år är välkomna i vuxens sällskap.

Basket i Bro Sporthall med FUBB. Klockan 14-16. Öppet för alla, 7-15 år. (FUBB arrangerar basket må-fr, och varierar mellan Bro och Kungsängen)


FREDAG 2 mars:


Simhallen i Bro.
 Klockan 10-14. Springbron är framrullad. Simhallen är öppen klockan 09-19 för bad och lek.Via länken når du hela SportlovsprogrammetVia länken når du kommunens skid- och israpporter.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen