Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 20 september 2019 - klockan 13:45 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Stark start på säsongen för nykomlingarna KIF


Karin Sidén 2019-05-02

Bilden är från säsongspremiären, matchen mot Mora på Kungsängens IP.
Bild:Karin Sidén
Bilden är från säsongspremiären, matchen mot Mora på Kungsängens IP.

FOTBOLL   Kungsängens IF's herrlag har fått en drömstart på säsongen och är efter fyra omgångar obesegrade. Som nykomlingar i division 2 har de överträffat alla förväntningar och har med tre vinster och en oavgjord verkligen gjort ett avtryck i serien. Micke Blomqvist i lagets tränarstab säger så här om säsongsinledningen:

-Den här starten är över förväntan och vi känner oss mycket starka! Vi trodde att vi skulle kunna skaka om alla lag i serien, men vi var väldigt osäkra på var vi står i jämförelse med så etablerade division 2-lag som vi ändå ställs emot. Men med tanke på vilka lag vi hittills mött så har vi nu ett kvitto på att vi absolut är i paritet med även de bästa lagen. Det ger oss en trygghet och en god känsla inför fortsättningen. Vi vet att det bara finns svåra matcher i serien, och vi vet att det kommer att krävas stenhårt jobb i varje match för att kunna få med oss någon poäng, men vi njuter verkligen av att vi har fått en sån fin start! 

Fotbollssäsongen är igång och för Kungsängens IF som är nykomlingar i division 2 kunde den knappast ha börjat bättre! Med fyra omgångar avklarade ser facit för division-två-nykomlingarna Kungsängens IF ut som följer:

Tre segrar och en oavgjord! Segrar mot IFK Mora hemma 2-1, IFK Stocksund borta 2-1, FC Gute borta 4-0 och oavgjort hemma 2-2 mot Hudiksvalls FF. Micke Blomqvist som är en av flera tränare i laget berättar:

-Vi började med seger hemma i premiären mot IFK Mora där vi gör en bra match i 65 min, men blir skärrade och hamnar under tryck sista 20. Det är ruskigt nära att bollen går in till 2-2 på slutet men vi lyckas stå emot och vinner vilket var psykoliskt viktigt med tanke på hur matchen såg ut. Sen mötte vi en av seriens tre huvudfavoriter, IFK Stocksund, på bortaplan och där genomförde vi en mycket bra taktisk match och vinner med 2-1, vilket nog överraskade samtliga våra seriekollegor ordentligt. i Omgång tre, hemmamatch mot Hudiksvall, slutade 2-2 efter att Hudiksvall kvitterat i den 87:e minuten. Surt så klart, men samtidigt är oavgjort mot en av seriefavoriterna (Hudiksvall har kommit tvåa flera år nu i div 2 Norrland) stort! I söndags tog vi båten till Visby och lyckades besegra erkänt hemmastarka FC Gute med hela 4-0, något som även det har överraskat många.

Nu på lördag, den 4 maj, är det dags för nästa drabbning. Då tar KIF emot Skiljebo SK på Kungsängens IP. Klockan 15.00 blåses matchen igång. På A-planen.

-Det är premiär för säsongen för spel på vår gräsplan, något vi sett mycket fram emot! Vi är taggade! Skiljebo har sagt att de räknar med att vara ett topplag, men har haft en jobbig öppning poängmässigt med bara en poäng hittills. De skriver på sin hemsida att spelet har lovat mer än så, och att de borde fått någon vinst, så det blir en intressant utmaning för oss.

En nyckel till att det har gått så pass bra i inledningen av säsongen tror Micke kan vara att laget haft möjligheten att starta med samma startelva alla fyra matcherna, vilket skapat trygghet i truppen.

-Och så har vi ju oerhört bra spelare som suttit på bänken och gjort ett kanonjobb när de har fått komma in och spela! Något som även det ger en enorm trygghet. En annan nyckel är den fantastiska sammanhållning som finns mellan spelarna och med denna fina starten så finns det extra kraft att inhämta när vi får bekräftat att våra motståndare inte gillar att möta oss.


Länk till tabellen.

Länk till lagets hemsida.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 24/9
Invigning av Upptäck konsten-appen
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Norrboda Gård sep 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen