Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 00:12 Tipsa redaktionen
« Föreg. Nästa »

Tibble-Kungsängen tog emot Eslövs AI hemma i Lillsjöskolans gymnastiksal

Karin Sidén 2012-11-13

Bild:Tommy Sidén

På tisdagskvällen var det dags för hemmamatch för TKBTK, Tibble-Kungsängens Bordtennisklubb. Motståndare var Eslövs AI, för närvarande tvåa i Pingisligan. 1-3 blev slutresultatet, men gästerna mötte ordentligt motstånd och fick kämpa sig till segern.

Säsongen har börjat tufft för Upplands-Bros stolthet TKBTK, Tibble-Kungsängens Bordtennisklubb. Nykomlingar i högsta ligan och så långt från pingisglamouren man kan komma. I säsongspremiären mot J-O Waldners Spårvägen vann laget två av fem matcher, men resten av omgångarna har slutat med förlust i tre raka matcher.

Kvällens omgång, den sjätte, spelades mot Eslövs AI hemma i Lillsjöskolans gymnastiksal inför knappt 40 åskådare.

I första matchen så spelade Peter Gripler från TKBTK mot Song Hongyuan från Eslövs AI.
Peter inledde starkt och vann första set med betryggande 11-8. I andra set gick Song upp i ledningen med 4-8, när Peter vaknade till igen och spelade upp sig till 10-8, för att slutligen vinna andra set med 11-9. Song var aldrig hotad i tredje set utan vann med betryggande 6-11. Fjärde set slutade 4-11. Peter inledde femte set bra och tvingade Eslöv AI att ta en time out för att samla sig vid ställingen 6-7. Efter time outen fick Song igång spelet igen och vann till slut setet med 7-11 och matchen med 2-3.

Andra matchen spelades mellan TKBTK:s Moisés Campos-Valdes och EAI:s Kasper Sternberg. TKBTK's Moisés hade egentligen aldrig någon chans mot EAI's Kasper som vann matchen i tre raka set, 8-11, 5-11, och 7-11.

Tredje matchen spelades mellan TKBTK:s Patrik Torsell och EAI:s Mattias Pernholt.
Peter spelade propaganda-pingis sett ut TKBTK:s ögon. Han vann de två första seten med 11-3 respektive 11-4. Tredje setet blev tuffare. Det slutade med EAI-vinst med 11-13. Fjärde set slutade 11-7 till Patrik och TKBTK och därmed blev det matchvinst med 3-1.

Fjärde matchen spelades mellan TKBTK:s Peter Gripler och EAI:s Kasper Sternberg.
Hela fjärde matchen var jämn och spelarna följde varandra och växlade i ledning under alla tre set. Tyvärr slutade de alla tre med EAI-vinst. Setsiffrorna blev 9-11, 8-11 och 7-11.

Trots att TKBTK förlorade kvällens omgång med 1-3 kunde man se att den första vinsten inte var långt borta.