UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 23:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tredje SM-slutspelet i rad för Kungsängens baseball-ungdomar 


Karin Sidén 2018-09-27

Bild:Läsarbild

BASEBOLL   På söndag, den 30 september, spelar Kungsängen baseball's ungdomar  SM-slutspel för tredje året i rad.  

-Vilken säsong vi gjort! Trea i juniorserien! Helt otroligt! Redan förra årets finalspel, då vi tog en imponerande bronsmedalj, var en stor prestation eftersom vi inför den säsongen förlorade fyra spelare på grund av överårighet. I år tog vi steget upp i juniorserien, 16-19 år, fast våra spelare är 15-17 år. Vi har därför en ovanligt ung trupp och såg den här säsongen mer som ett se-och-lära-år, ett mellanår där vi skulle acklimatisera oss på den högre nivån. Om vi var underdogs förra året så var vi rookies och nykomlingar i år! Jag är djupt imponerad över vad killarna åstadkommit och det ska bli ett sant nöje att tillbringa söndagen på Örvallen, säger tränaren Peter Granqvist. 

På söndag avgörs junior-SM i baseball på Örvallen i Sundbyberg. I juniorserien spelar ungdomar som är 16-19 år. Ett av de fyra slutspelslagen är Kungsängens Baseball som överträffat sina och tränaren Peter Granqvists säsongsmål med råge. 

-Ja, jösses! Eftersom vi den här säsongen gick upp i juniorserien med truppen trots att vi egentligen är i yngsta laget var förväntningarna vi hade på oss själva försiktigt och rimligt ställda. Vi skulle ha roligt och vi skulle se och lära. Bygga vidare för framtiden helt enkelt, berättar Peter Granqvist och förklarar: 

-I juniorklassen får spelarna vara 16-19 år. Våra killar är 15-17 år, så det är en enorm skillnad. Det händer mycket i utvecklingen i en ungdom under den perioden, både kroppsligt och mentalt, så vi var förberedda på ett läroår. Men som killarna tog sig an uppgiften! Det har varit så kul att hänga med på den här resan och som grädde på moset har vi även fått några yngre spelare som börjat i år, så nästa år hoppas vi få igång en verksamhet i 13-15-årsåldern igen! Fantastiskt roligt och väldigt viktigt för klubbens framtid.

Apropå framtiden:

-Vi fortsätter att utvecklas mycket snabbt, många av våra killar är idag bland de bästa i Sverige i sin åldersgrupp. Vi fick i år våra två första Juniorlandslagsspelare och vi har sedan tidigare  två stycken spelare i U-landslaget!

Bild:Läsarbild

Peter berättar att Juniorserien spelas rikstäckande, till skillnad från Kadettserien (för de yngre) som spelas i första hand regionalt. Det gäller även cuperna som spelas under säsongen vilket för laget inneburit en hel del resor runt om i landet.

-Vi har i år spelat bortamatcher från Leksand i norr till Sölvesborg i söder! Klart det varit jobbiga resor, men killarna tycker det är spännande och man får uppleva helt nya delar av Sverige vilket är lärorikt. Det är också en föraning om hur det är att spela som senior och på elitnivå så det ger viktiga erfarenheter för framtiden.

För att kvalificera sig till Junior-SM måste man spela i Juniorserien, så det är på så vis prestationerna över hela säsongen som tagit lagen till slutspelshelgen på Örvallen. I SM-slutspelet för juniorer är det fyra lag som spelar. I den ena semifinalen möts Kungsängen och Sundsvall medan lagen som gör upp i den andra semin är Stockholm och Sundbyberg. Vinnaren i respektive semi möts senare på dagen i SM-final medan semifinalsförlorarna gör upp i bronsmatchen.

-Det är bra ordnat på det viset. Är man i SM-slutspel så är man garanterad två matcher och spel om medalj. Matcherna har en maxtid på två och en halv timme, och så ska det vara en halvtimme mellan varje match. Gissningsvis spelas finalen först framåt 19-tiden, så det blir en lång dag!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen