UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 2 april 2023 - klockan 00:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Unik idrottsledarakademi för unga startar i Upplands-Bro
Nyhet från Upplands-Bro


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2022-09-16

Bild:Upplands-Bro kommun

I höst drar första omgången av Idrottsledarakademin i gång i Upplands-Bro. En utbildning som riktar sig till unga från olika idrotter och klubbar, som arrangeras gemensamt av Upplands-Bro kommun och Riksidrottsförbundets lokala utbildningsorganisation, RF-SISU Stockholm.

Startskottet för Idrottsledarakademin går i oktober 2022. Syftet med akademin är att erbjuda en gedigen ledarskapsutbildning anpassad för ungdomar. Deltagarna kommer att vara unga ledare i åldern 14-18 år, från olika idrotter och föreningar i Upplands-Bro.

Idrottsledarakademin ska ge de unga möjlighet till utveckling och vara en plattform för ett nytt nätverk. Utbildningen innehåller tio kurstillfällen och arrangeras av Upplands-Bro kommun i samarbete med bland annat RF-SISU Stockholm.

Akademin kommer att vara meriterande för de unga som deltar, samtidigt som föreningarna i Upplands-Bro får utbildade ledare som kan fungera som förebilder för andra barn och unga i klubbarna.

- Det här är ett fantastiskt initiativ som kommer att vara positivt för många barn och unga som deltar i föreningsdriven idrottsverksamhet i vår kommun. Det gäller både för de unga ledarna, som får nya kunskaper och erfarenheter, och för de idrottsutövare som nu får ledare med en bra utbildning i bagaget. Jag är stolt och glad över det här samarbetet med RF-SISU Stockholm, säger Mattias Peterson Ersoy (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Anmäl dig själv eller bli nominerad

Föreningar kommer kunna nominera ungdomar i åldern 14-18 år som man vill ge extra möjlighet till ledarskapsutbildning. Ungdomar som är intresserade kan också själva söka till utbildningen, som är kostnadsfri.

Om den unga ledaren inte tillhör någon förening kommer hen att matchas ihop med en lämplig förening. Det kommer att finnas 20 platser per år, utbildningen är kostnadsfri.

- Det som är lite speciellt med Idrottsledarakademin är att vi samlar unga från olika sporter, olika föreningar och andra sammanhang. Det kommer att ge ett mervärde där deltagarna, utöver själva kursen, kommer att lära av varandra. Det här är en fantastisk möjlighet för unga i Upplands-Bro, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

Idrottsledarakademin är ett tvåårigt projekt som finansieras av Leader Mälardalen.Anmälan görs via kommunens hemsida


Tipsa en vän Skriv utKalender

Söndag 2/4
Guidning vid Skysta sågkvarn
Onsdag 12/4
Föredrag: Ortnamn i trakterna runt Bro
Tisdag 18/4
Upplands-Brodialogen
Torsdag 20/4
Upplands-Brodialogen
Lördag 22/4
Naturskyddsföreningen: Fågelmorgon vid Tibbleviken
LOPPIS i Bro Centrum
Tisdag 9/5
Upplands-Brodialogen
Lördag 13/5
Vårmarknad vid Stationshuset
Lördag 3/6
Höns- och smådjursmarknad
avståndsannons

UBH påsk 23

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen