Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 1 december 2023 - klockan 03:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Bro lanserar digital simskola
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun 2023-02-22


Som ett led i att stärka barns simkunnighet lanserar nu Upplands-Bro kommun en digital simskola i form av 15 korta videofilmer i sin Youtube-kanal. Filmerna är inspelade i Bro simhall och har simmaren och OS-guldmedaljören Lars Frölander som speakerröst.

I filmmaterialet kan man enkelt följa instruktionerna steg för steg hur man lär sig de två simsätten bröstsim och ryggsim. Simskolan innehåller allt från grundövningar kring vattenvana till simövningar för ryggsim med synkronisering av armar och och ben.

Förutom speakerrösten som guidar tittaren genom materialet så är alla avsnitt försedda med undertext så att man ska kunna titta utan att behöva ha ljudet på. Videofilmerna är inte tänkta att ersätta den fysiska simskolan utan ska ses som ett komplement.

- Grundtanken är att barn som lär sig simma ska kunna titta på filmerna tillsammans med sina föräldrar och få bra och tydliga instruktioner. Det blir så mycket lättare när man kommer till den fysiska simskolan och har lärt sig rätt teknik, säger Maja Kharlamova Eklund, simlärare i Bro simhall, och den som födde idén till den digitala simskolan.

Simskolor på Youtube är inget unikt, men i Sverige är det endast några få kommuner som gjort en liknande satsning. Nu hoppas Upplands-Bro att fler kommuner blir inspirerade och följer efter.

- Att lära sig simma är inte bara roligt utan också en livsviktig kunskap. Simkunnighet skapar även förutsättningar för en rikare fritid och en trygghet att kunna vistas vid vatten. Det är därför den här satsningen är så viktig, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

Här hittar du den digitala simskolan på Youtube:

Rikta mobilens kamera mot QR-koden och klicka på den gula "knappen" som kommer fram på skärmen


eller


klicka på länken...

Tipsa en vän Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen