UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 9 december 2022 - klockan 09:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Välkommen på sticklingbytarkväll i Bro!


Karin Sidén 2022-06-20

Aktivtetscontainern kommer att erbjuda en massa olika aktiviteter för alla åldrar. Bland annat kommer det att arrangeras odlings-tisdagar, med start den 14 juni, dit man kan komma för att lära sig grunderna i trädgårdsodling. Allt är gratis och drop-in.
Bild:Upplands-Bro kommun
Aktivtetscontainern kommer att erbjuda en massa olika aktiviteter för alla åldrar. Bland annat kommer det att arrangeras odlings-tisdagar, med start den 14 juni, dit man kan komma för att lära sig grunderna i trädgårdsodling. Allt är gratis och drop-in.

Nu på onsdag, den 22 juni, anordnas en sticklingbytarkväll i Bro. 

Kvällsevenemanget arrangeras av ideella odlingsentusiaster 
i Aktivitetscontainern vid Bro Centrum mellan klockan 18 och 19. För den som är intresserad är det bara att dyka upp, medtag en eller flera sticklingar du vill byta bort.

Odlingssäsongen är i full fart så här års, och överallt på kolonilotter, i balkonglådor och i trädgårdar spirar det för fullt! Ätbart, ögongodis, spännande nyheter - för entusiasterna är alternativen oändliga.

Det är dock inte alltid naturen vill detsamma som odlingsentusiasterna så kanske är det så att det hos en och annan hobby-odlare blivit lite snedfördelat bland det som grott och det som inte tagit sig. Tog sig alla gurk-frön men inte ett enda sockert-ärtsfrö? Eller blev det alldeles för många chiliplantor och inte en enda ringblomma i år?

Oavsett anledning kan det vara så att man nu i början av juni står med lite av ett facit på vad man saknar och vad man har alldeles förmycket av och därför arrangeras nu en sticklingbytarkväll av ideella odlingsentusiaster i Odla Ihop Råby samt i Finnsta Kolonilottsförening där du kan komma förbi och byta sticklingar med andra odlingsintresserade.

Aktivitetscontainern står i anslutning till Bro centrum, på rivningstomten där Norrgrindens förskola stod. Läs mer om den på kommunens hemsida.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 10/12
Röda korsets secondhand o café
Stationshusets Julmarknad
Julmarknad i Bro Mälarstad
Luciatåg i Bro kyrka
Söndag 11/12
Luciakonsert i Kungsängens kyrka
Fredag 16/12
Dansshow. Dancing Queens
Lördag 17/12
Julmarknad i Håbo-Tibble kyrkby
Midnattskonsert med Capella Cantica
Onsdag 4/1 2023
Gratis Prova-På yoga
avståndsannons

Julerian dec 2022

Julmarknad Bro Mälarstad 2022

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen