UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 14 juli 2020 - klockan 21:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Stipendievinnare uppmärksammades på Fest i Byn


Karin Sidén 2019-09-10

Catharina Andersson, vice ordförande i Sparbanken Enköping och Johan Arktell, Sparbanken Enköpings kontorschef i Kungsängen, flankerar årets stipendiater. 
Bild:Karin Sidén
Catharina Andersson, vice ordförande i Sparbanken Enköping och Johan Arktell, Sparbanken Enköpings kontorschef i Kungsängen, flankerar årets stipendiater. 

I lördags var det Fest i Byn i Bro, med invigning av Aktivitetsparken, artistframträdanden, loppis med mera. Sparbanken Enköping bidrog till feststämningen genom att dela ut 90 000 kronor i stipendier till några av kommunens föreningar och ungdomsledare.

Sparbanken Enköping delar varje år ut stipendier i Upplands-Bro kommun. Genom stipendierna stöttar och uppmuntrar man ungdomar, ledare samt föreningar till fortsatt utveckling och satsning inom idrott, föreningsliv och/eller kultur.

Mikael Brandt, till vänster, är ungdomsledare i KIF.
Bild:Karin Sidén
Mikael Brandt, till vänster, är ungdomsledare i KIF.

Johan Arktell, kontorschef i Kungsängen, inledde stipendieutdelningen med att berätta lite om bakgrunden till att man från bankens sida valt att "återinvestera" sin vinst lokalt och i just ungdomsverksamhet. 

-I stället för aktieutdelning till några få storägare delar Sparbanken i Enköping ut stipendier varje år så att vinsten återinvesteras i bankens tre hemkommuner, Upplands-Bro, Håbo samt Enköping. Föreningar och idrott är viktiga för de samhällen vi verkar i och därför vill vi stötta föreningarna på olika sätt. Föreningar med en stark ungdomsverksamhet erbjuder våra ungdomar möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid. 

-Vi vill uppmuntra föreningarnas barn-och ungdomsverksamhet genom att stimulera föreningarna att satsa mer på utbildning av ungdomsledare. Vi tror att nyckeln till en bra ungdomsverksamhet är att föreningen/organisationen förfogar över bra ungdomsledare och därför delar vi ut ungdomsledarstipendier varje år.

Catharina Andersson, vice ordförande i Sparbanken Enköping, tog över ordet:

-Sedan starten 2001 har vi delat ut 3,5 miljoner kronor i stipendier, till 78 föreningar, 89 ungdomsledare samt 46 utvecklingsstipendiater. I år är stipendiesumman totalt 360 000 kr fördelat till 120 000 per kommun. I vår kommun har ett utvecklingsstipendium om 30 000 kronor redan delats ut. Det gick till en fotbollsspelande Bro-bo, Milan ”Loren” Hussein, och delades ut i juni. Nu ska vi dela ut Sparbanken i Enköpings stipendium till barn- och ungdomsledare och föreningar i Upplands-Bro för 2019, totalt 90.000 kronor.

Catharina Andersson läste upp motiveringarna till de fem stipendierna:

Mattias Johansson, till höger, är ungdomsledare i Tibble Sjöscoutkår.
Bild:Karin Sidén
Mattias Johansson, till höger, är ungdomsledare i Tibble Sjöscoutkår.

-Sparbanken i Enköpings Ungdomsledarstipendium för 2019 går till Mikael Brandt som tilldelas 15.000 kr. 

"Mikael är verksam som ledare i Kungsängens IdrottsFörening, KIF. Han är en lugn, respekterad och stabil eldsjäl som brinner särskilt för att ungdomar mellan 16-19 år ska få en meningsfull fritid genom sitt idrottsutövande. Han har ungdomar från världens alla hörn i truppen, många är ensamkommande och många är ungdomar från Bro. Hans engagemang sträcker sig långt utöver själva lagspelet. ”Allas lika värde” är en grundvärderingen för Mikael."

-Kungsängens IdrottsFörening tilldelas Sparbanken i Enköpings stipendium för 2019 med 15 000 kronor.

"Till en föreningen som tar till vara Mikael Brandts förmåga som ledare och bidrar till hans utveckling."

-Sparbanken i Enköpings Ungdomsledarstipendium för 2019 går till Mattias Johansson som tilldelas 15.000 kr.

"Mattias är ledare i Tibble Sjöscoutkår. Han är en mycket engagerad och positiv föreningsledare som alltid ser möjligheter. Han finns med i de flesta sammanhangen inom föreningens interna och externa verksamhet. Mattias personifierar verkligen scouternas motto ”alltid redo”."

Upplands-Bro Ryttarförening är &Aring;rets Förening och tilldelades 30 000 kronor. Föreningen representerades av Birgitta Glass och <span>Elisabet Domberg.</span>
Bild:Karin Sidén
Upplands-Bro Ryttarförening är Årets Förening och tilldelades 30 000 kronor. Föreningen representerades av Birgitta Glass och Elisabet Domberg.

-Tibble Sjöscoutkår tilldelas Sparbanken i Enköpings stipendium för 2019 med 15 000 kronor.

"Till en förening som tar till vara Mattias Johanssons förmåga som ledare och bidrar till hans utveckling."

-Sparbanken i Enköpings Föreningsstipendium för 2019 går till Upplands-Bro Ryttarförening med 30.000 kr.

"Upplands-Bro Ryttarförening är en förening som har många aktiva från hela Upplands-Bro kommun. Det är en förening som arbetar aktivt med att bidra till en ökad jämställdhet. De har även verksamhet som särskilt riktar sig till såväl pojkar som grupper med särskilda behov, vilket behövs för att denna tjejdominerade sport ska bli mer jämställd."

Stipendiaterna hyllades på scenen med blommor, en jättecheck samt applåder från publiken innan det var dags för dagens huvudnummer Nano att ta över scengolvet.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen