Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 16 september 2019 - klockan 00:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Stockholmsidrotten har beviljat Bro IK sjusiffrigt belopp i anslag till aktivitetsparken


Karin Sidén 2017-10-25

Hur kan man förgylla en regnig och blåsig oktoberonsdag kanske ni undrar. Stockholms Idrottsförbund verkar i alla fall ha gjort ett minst sagt allvarligt menat försök att lysa upp denna rusk-dag när de i förmiddags lämnade ett superbesked till Bro IK's ordförande Kaarina Kranz:

-Stockholmsidrotten har beviljat oss ett bidrag på 2 000 000 kronor!!! berättar en glädjestrålande Kaarina Kranz för UBRO strax efter att beskedet damp ner i mejlboxen. Hon fortsätter:

-Vilken glädje! Det är verkligen ett fantastiskt besked jag fått i dag. Stockholms Idrottsförbund har valt att ge Bro IK 2 000 000 kronor i anslag till den aktivitetspark som kommunen ska anlägga vid Råbyplanen. I slutet av sommaren ansökte vi om pengarna och nu är det klart!

Bro IK är kommunens äldsta och största idrottsförening. I över 100 år har den ideella föreningen verkat i samhället och man har under årens lopp bidragit starkt till gemenskap och tillhörighet. 

-Bro IK har fem sektioner: bordtennis, boxning, fotboll, gymnastik och innebandy, men för oss är engagemanget större än så. Bro IKs verksamhet ska inte bara komma våra medlemmar till godo, hela samhället ska gynnas! Vi vill ju att alla barn och unga - och vuxna för den delen - ska ha möjlighet att aktivera sig och därför stöttar vi spontanidrotten också. Aktivitetsparken i Bro kommer att glädja många! säger Kaarina Kranz.


Kaarina Kranz, ordförande i Bro IK.
Bild:Karin Sidén
Kaarina Kranz, ordförande i Bro IK.

Kaarina Kranz berättar att föreningen är väldigt involverade i den kommande aktivitetsparken i Bro. Aktivitetsparken ska anläggas på Råbyplanen i närheten av Bro centrum och kommer att ge stora som små möjlighet till spontanidrott och aktivitet. Det är kommunen som anlägger parken där planen har tagits fram efter både medborgardialoger och diskussioner med lokala föreningar.

-Även om vi är en förening och självklart gärna ser att vi fortsätter att ha ett stort antal aktiva medlemmar så inser vi ju att idrott och ett aktivt liv inte bara sker i föreningars regi. För oss är det lika viktigt att vara med och stötta möjligheterna till spontanidrott. Allt ska inte vara organiserat, det måste finnas bra möjligheter till när-andan-faller-på-idrott också! Och där är vi övertygade om att aktivitetsparken kommer att bli ett riktigt lyft för Bro och för hela kommunen, säger Kaarina Kranz.

Hon berättar vidare att man från föreningens sida gärna vill utvidga aktivitetsparken med en isbana.

-Vi vill att aktivitetsparken ska locka till aktivitet året runt. Konstisbanan på Kungsängens IP är en inspiration och vi vill få till något liknande här, om än i mindre skala. Och vill vi anlägga en isbana på vintern, något som inte finns med i kommunens grundförslag, så får vi ju försöka hjälpa till genom att skapa ekonomiska förutsättningar. Därför ansökte vi i somras om olika bidrag från Stockholms idrottsförbund och från Allmänna arvsfonden och i dag kom så det första svaret: Anslag beviljat! Underbart!I ansökan till Stockholms Idrottsförbund skrev man bland annat:

"Inte alla kan eller vill vara med i den organiserade föreningsverksamheten. Vi vill ändå försöka nå ut till alla dessa som av olika orsaker inte söker sig till våra olika hallar, men ändå vill hålla på med någon form av idrottslig verksamhet. Vi är övertygade om att idrottsrörelsen har ett stort ansvar att axla när det gäller barn och ungas hälsa. Även siffrorna som visar när barn slutar med sin idrott, ger oss en tydlig signal om att mycket arbete återstår för att vinna tillbaka ungdomarna till idrottsrörelsen. Den föreslagna aktivitetsparken med olika typer av aktivitetsytor är precis vad vi har efterfrågat i vår närhet. Här kan vi skapa möjligheter för Bro IK:s olika sektioner att utveckla sina befintliga verksamheter, samt att eventuellt starta och utveckla nya. Bro IK har liksom flera andra föreningar i kommunen varit delaktiga i utformningen av parken. Vi hoppas att förslaget i sin helhet ska kunna genomföras och har beslutat att ansöka om RF:s anläggningsstöd för att därmed kunna bidra till finansieringen."


Bilden tillhör programförslaget som presenteras på kommunens hemsida
Bilden tillhör programförslaget som presenteras på kommunens hemsida


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
Lördag 9/11
Städdag på Klint
avståndsannons

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen