Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 25 augusti 2019 - klockan 02:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Bro tillsammans med Mattecentrum söker volontärer
Pressmeddelande från upplands-Bro kommun


2017-10-19

En viktig del av en kommuns arbete är att utveckla och väcka ungdomars intresse för demokrati. Under Demokratidagen föreslog elever att kommunen skulle inleda ett samarbete med Mattecentrum, som stöttar barns och ungdomars förståelse för matematik. Nu söker kommunen och Mattecentrum volontärer till de räknestugor som planeras att starta.

-Vi är självklart väldigt glada över elevernas engagemang och önskemål om ytterligare matematik. Denna satsning ger en dubbel vinst i att elevernas kunskap i matte kan öka och att de unga ser att det går att påverka de demokratiska processerna, säger Kaj Söder, utbildningschef i Upplands-Bro kommun.

Mattecentrum har under det senaste decenniet stöttat ungas utveckling inom matematik. Syftet är att verka för en likvärdig kunskapsinhämtning, att öka kunskapen i och öka intresset för matematik. Mattecentrum arrangerar räknestugor dit barn och unga kan ta med sin mattebok från skolan och göra sina ordinarie uppgifter. Om man stöter på problem finns minst två volontärer på plats som stöttar och hjälper eleven vidare. Ingen föranmälan behövs till räknestugorna och det är helt gratis för barn och unga att delta.

Mattecentrum bidrar med volontärerna, kommunen bistår med lokaler. För att kunna starta upp verksamheten i Upplands-Bro kommun söks nu volontärer som kan bemanna räknestugorna. För att bli volontär krävs att man är duktig på matte (gärna ha läst upp till gymnasiematte E/5) och har två timmar i veckan att lägga på uppdraget. Att behärska flera språk är ytterligare en merit. 

Mattecentrum och kommunen bjuder in de som är intresserade av att bli volontärer till ett informationsmöte torsdagen den 26/10, klockan 17:30-19:00. Platsen är Biblioteket, Furuhällsplan 1 i Kungsängen.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 25/8
Dans på Rösaring
Lördag 31/8
Konstrundan 2019
Söndag 1/9
Konstrundan 2019
Onsdag 4/9
Slöjdsalong
Onsdag 11/9
Prova på MINDFULLNESS
Torsdag 12/9
Föreläsning: Bli biodlare eller hjälp ett solitärbi
Lördag 14/9
Vernissage Årets Upplands-Brokonstnär: Patricia Zuniga
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

Konstrundan 19

Fest i byn 19

Sparbanken öppettider aug 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen