UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 13 augusti 2022 - klockan 01:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Brofestivalen - av ungdomar och för ungdomar


Karin Sidén 2014-08-11


På lördag är det dags för ett nygammalt evenemang vid Lillsjön. Musikfestivalen Lillsjöyran, med både tradition och patina har i år förvandlats till Upplands-Brofestivalen.

-Upplands-Brofestivalen arrangeras av ungdomar - för ungdomar. Vi vet ju precis vad ungdomarna vill ha i musikväg och därför tror vi att årets upplaga av festivalen blir en riktig fest. Ison och Fille kommer, men även ett antal riktigt talangfulla ungdomar härifrån, berättar Shacke, en av arrangörerna.

Upplands-Brofestivalen är tänkt att vara en musikupplevelse och en kul kväll för kommunens alla ungdomar. Det är gratis inträde och alla som vill är välkomna. Sommarlovet lider mot sitt slut och festivalen blir en avslutning likväl som en uppstart på hösten. På scenen kommer några av kommunens duktigaste artister att uppträda, men också några av hiphop-Sveriges största namn, Ison och Fille, och Dani M. Från Upplands-Bro uppträder Simon, dj Poja, Embla, Maria, och Teresia & Rebecka.

Festivalen drar igång klockan 19 på lördagkvällen och håller på till klockan 23. Det finns ett hemligt spelschema med alla artister, men ungdomarna poängterar att det kommer att vara väldigt uppblandat, lokala förmågor blandat med de större namnen.

-Om man tror att vi spar de stora namnen till sist och därför inte kommer ner till Lillsjön förrän till sista timmen kommer man att bli snopen. Vi kommer att blanda friskt så att det blir ett så spännande och varierat program som möjligt, säger Simon, som är en av dem som ska uppträda under kvällen.

Från vuxenhåll hade man bestämt att det inte skulle bli någon musikfestival vid Lillsjön i år. Trist tyckte ungdomarna i kommunen och tog över arrangemanget. Från Ungdomens Hus i Bro och Kungsängen har en grupp ungdomar bestående av Shacke, Simon, Sivan, Poja, Arian, Akke och Aria skött festivalplaneringen. Fint stöd har de fått av Helena Austrell och av kommunen, men det mesta, från affischering, via artistbokning och volontärsamordning till spelschema för artisterna har de löst själva. Till sin hjälp på lördag har de en stor grupp volontärer vilket är nödvändigt vid ett evenemang i den här storleken.

-Vi har ju hand om allt från iordningställandet till städningen efteråt och då behöver vi våra volontärer. Eftersom det är ett drog- och alkoholfritt arrangemang måste vi också ha sådan övervakning. Under festivalkvällen kommer Lillsjöserveringen att hålla öppet för dem som vill fylla på energidepåerna. Vi kommer att ha väktare och polis på plats på festivalområdet, personal från fritidsgårdarna och andra vuxna som hjälper oss med ordningen, förklarar Sivan.

-Vi är verkligen glada för det stöd vi fått från Helena, kommunen och alla volontärer. Men också av våra artister Ison och Fille och Dani M som gått ner i gage för att på så sätt stötta vårt drog- och alkoholfria event. Utan den gesten hade det varit svårt att hålla budgeten, säger Shacke som precis som de övriga ungdomarna är märkbart stolta över vad de lyckats åstadkomma.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 14/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Måndag 22/8
Prova-På YinYoga
Torsdag 25/8
Prova-På MediYoga
Prova-På Livsyoga/Kundaliniyoga
Lördag 27/8
Kungsängens dag - familjefest
Vernissage i Konsthallen - Konstrundans Presentationsutställning
Söndag 28/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Lördag 10/9
Brodagen - familjefest
Torsdag 29/9
Författarbesök: Kristina Ekero Eriksson
avståndsannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen