UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 27 november 2022 - klockan 06:41 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

-Alla ungar ser likadana ut utan kläder, hjälp!
Krönika


Doris krönika 2013-06-28

Släpp inte ut lånade småungar i bara badbrallor på stranden, risken för svinn är alarmerande stor! Jag och Bosse packade cyklarna och tvingade med kidsen till Lillsjöbadet häromdagen. För att inte riskera att hamna i sysslolöshet och däst solkoma, lånade vi med oss tre av syrrans småungar tillsammans med ett par hinkar fyllda med spadar och sandsilar. Solen stekte, det var den där onsdagen då temperaturen steg straxt över 25 grader och stranden var det enda alternativet om man inte ville stanna inomhus.

Syrrans småungar jublade, kastade av sig kläderna (ingen tonårsblygsel där, inte!) och bytte snabbt om innan de rusade ner till strandkanten med spadar och hinkar i högsta hugg. Kvar på filten ett tiotal meter bort satt Bosse och jag, så mysigt nära varandra att svettdropparna blandade sig på huden. Vi slängde ett öga på småungarna med jämna mellanrum men småkisade mest mot solen.Plötsligt dunkade Bosse till mig i sidan och skrek att stranden var full av halvnakna småungar!

-Herregud hur skulle man kunna känna igen någon annans unge i den här myllrande skaran? Paniken slog till och vi kastade oss upp från filten och började desperat att springa runt bland alla lintottar i vattenbrynet, vände och vred på små ansikten och skrämde slag på både ungar och föräldrar.

Till slut dök de upp nöjda, glada och helt ovetande om den kalabalik de nyss varit orsak till.

De hade roat sig i klätterställningarna och gungorna längre upp på stranden. De hade tagit sig förbi vår filt helt utan upptäckt under ett obevakat ögonblick. Vad hade kunnat hända om de sprungit åt andra hållet, ut på bryggan? Eller ut i skogen? Hjälp, jag får peddoångest!! Hur är det möjligt att den säkerhetsradar som ständigt var påslagen när våra egna kids var små, nu rostat igen så totalt att både Bosse och jag tappade fokus samtidigt?

Så mitt sommartips till dig idag är: 

Låna inte någon annans småungar för att dämpa solkoma och sysslolöshet. Unna dig en powernap utan barnansvar i solen istället. Eller om det kliar i kroppen, låna en cykel!

Vi ses på Facebook!

Din Doris.

PS

Säg inget till syrran ;P


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 1/12
Julmys i Kungsängens centrum
Lördag 3/12
Röda korsets secondhand o café
Öppet Hus på Hembygdsgården Klint
Prästgårdens Julmarknad i Bro
Julmarknad i Ladan Öråker
Musik i adventstid - välgörenhetskonsert i Bro kyrka
Söndag 4/12
Julmarknad på Ladan Öråker
Konsert: Julens sånger med Lucia
Konsert: Julens sånger med Lucia
avståndsannons

Julmarknad Bro Mälarstad 2022

Julerian dec 2022

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen