UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 27 november 2022 - klockan 07:37 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

En betraktelse om småbarnsmammors offermentalitet kring den förlorade lusten
Krönika


Doris krönika 2013-04-19


Öppna förskolan är ett underbart ställe att vara på, fyllt av rosiga bebisar och uttråkade och skvallersugna småbarnsmorsor. Vad mer kan man begära av underhållning en helt vanlig och gråtrist vardag i april?


Lite positiv thinking och handlingskraft möjligen. I utbyte mot den navelskådande offerkofta som ogenerat vädras så snart unga, starka och friska småbarnsmammor träffas och då samtalet glider in på… sex.

Jag vet! Vaknätter, mysbyxor, amningsblemmor i ansiktet, löst skinn och hemorrojder.
Vem tänder på det? Men snälla du, det är inte din make/sambo/partner som beskriver dig på det där viset. Det är du själv, herregud!!?  Gärna i samma mening och andetag som orden jag och sexlust. Hur ofta hör vi maken/partnern klaga på att småbarnsmamman är så oattraktiv att han/hon väljer bort sexlivet? Jag har ingen vetenskapligt uppbyggd statistik på det, men min magkänsla skriker ALDRIG!

Det är klart att lusten kan bli lite ansträngd. Men du styr över din hjärna. Tänk positivt. Tänk sex!
Enligt modern forskning (A.Newberg, M.R  Waldman, 2012) ökar stresshormonerna i din hjärna varje gång du säger nej och varje negativt scenario du målar upp i dina tankar skapar flyktimpulser kring det ämne du neggat i ditt huvud. Så även hos den du pratar med, den som tvingas lyssna till ditt katastroftänkande. I fallet med de självömkande mammornas offermentalitet kring sin förlorade sexlust innebär det att mammorna fokuserar på att mata in osexiga och trista bilder av sig själva i sina partners hjärnor istället för att tänka eggande porriga tankar om sin partner som med garanti skulle öka den egna lusten till sex. Samma sak gäller varje gång man säger ja, fast motsatt. Alltså, din hjärna utsöndrar må-bra-hormoner varje gång du målar upp ett positivt scenario i fantasin, eller när du säger ordet ja högt.Själv löste jag problemet med ett gymkort. Inte till mig, utan till Bosse!
Jag insåg snabbt under småbarnsåren att här krävdes rätt fokus för att inte fastna i offerfällan. Således överraskade jag min älskade make med ett gymkort en morgon och viskade i hans öra vilka muskelgrupper som skulle öka min hormontillströmning. Eftersom initiativet var mitt behövde jag aldrig smyga med mina tankar och fantasier kring hur Bosses kropp började påverka min lust. Jag kunde ogenerat beundra honom både med och utan kläder. Jag gavs liksom aldrig tid till att fundera över min egen inbillade saggighet. Faktum är att när jag idag ser bilder på hur jag såg ut under småbarnsåren så ser jag en helt normal, frisk och fräsch kvinna. Vilket jag var förkrossande nära att blunda för just då, tragiskt nog.  Det roliga är att när jag ser bilder på Bosse från småbarnsåren och jämför dem med bilder efter det att han börjat träna på gym så syns det ingen skillnad. (Frågan är om han alls tränade? Han kanske satt på Alexandra med en öl istället)

Om inte idén med gymkortet lockar har jag ytterligare några handfasta tips:

1                           Bär kjol. Strunta i att klä av dig. Och strunta i trosorna.

2                           Kräv en snabbis på dina villkor! (En utlösning hinns alltid med, nämligen din!)

3                           Börja dagen med att studera din partner i smyg och fantisera om sex. Säg inget!

4                           När kvällen kommer kanske, kanske inte du vill. Bara du vet, ingen press.

När hjärnan tror på de positiva bilder du målar upp, så reagerar garanterat kroppen med ökad lust!
Plättlätt? Nej, det finns inga enkla lösningar. Att tänka positivt kräver träning. Varje dag. Varje gång ett nej är på väg ut, överväg ett ja! Oavsett frågeställning. Testa, det kan bli jättekul! Eller svårt och fel. Men absolut mycket lärorikt.

Vi ses på öppna förskolan.
Och på Facebook!

Din Doris.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 1/12
Julmys i Kungsängens centrum
Lördag 3/12
Röda korsets secondhand o café
Öppet Hus på Hembygdsgården Klint
Prästgårdens Julmarknad i Bro
Julmarknad i Ladan Öråker
Musik i adventstid - välgörenhetskonsert i Bro kyrka
Söndag 4/12
Julmarknad på Ladan Öråker
Konsert: Julens sånger med Lucia
Konsert: Julens sånger med Lucia
avståndsannons

Julmarknad Bro Mälarstad 2022

Julerian dec 2022

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen