UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 9 december 2022 - klockan 09:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Mångfald och uthållighet i en attraktiv kommun
Krönika


Lenas Krönika 2013-03-22


Trots att vår kommun är anonym på nätet och i andra medier, bland övriga stockholmare och icke stockholmare är det faktiskt ganska fantastiskt att bo här i Upplands-Bro. Naturen är aldrig långt borta i en glesbygdskommun som vår. Vattnet är ständigt närvarande och ger oss badplatser, fiskevatten, strandhugg och skridskoisar. Ändå finns här allt man behöver och lite till. För den som har nära till en tågstation är det också nästan oförskämt smidigt att ta sig in till den stora huvudstaden för att nå det där extra som man kanske inte behöver, men vill ha. Eller för att helt enkelt ta sig till jobbet. För arbetsplatser till alla oss som bor i kommunen finns det faktiskt inte, inte än i alla fall.

Jag blir glad när jag märker vilket utbud av olika fritidsaktiviteter som finns här. Det gäller förstås framför allt våra barn och ungdomar. Här följer ett axplock av alla aktiviteter som erbjöds under det senaste sportlovet: cirkusskola, konstskola, keramik, filmvisning, pysselverkstad, ridning, bollskola, tovning och ugglespaning. Många lediga barn tog förstås chansen och gick på en eller flera av dessa.

Men priset för uthållighet torde rimligen två flickor på åtta och tio år få efter att med intresse deltagit i bibliotekets midnattsläsning av Bilbo – en hobbits äventyr. De la ner mycket energi på att förbereda sin matsäck, packa filtar och kuddar samt att klä sig i medeltidskläder. Den som hade bäst utklädnad skulle vinna boken i en pocketutgåva.

Taggade till tänderna kom flickorna till Kungsängens bibliotek och kröp in det mörklagda rummet. Hit nådde inte en enda av den ovanligt soliga dagens strålar. Hur många barn skulle anta utmaningen att lyssna på högläsning i elva timmar, från klockan 13 till klockan 24 undrade de? Det visade sig vara bara dessa två flickor. Bortsett från ett annat barn under någon timme på mitten var de helt ensamma med de vuxna som turades om att läsa ur boken. Och de höll ut ända till slutet. Det kallar jag en bragd som borde uppmärksammas!


Lena Malmsten-Bäverstam, www.ordblick.se

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 10/12
Röda korsets secondhand o café
Stationshusets Julmarknad
Julmarknad i Bro Mälarstad
Luciatåg i Bro kyrka
Söndag 11/12
Luciakonsert i Kungsängens kyrka
Fredag 16/12
Dansshow. Dancing Queens
Lördag 17/12
Julmarknad i Håbo-Tibble kyrkby
Midnattskonsert med Capella Cantica
Onsdag 4/1 2023
Gratis Prova-På yoga
avståndsannons

Julerian dec 2022

Julmarknad Bro Mälarstad 2022

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen