UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 27 november 2022 - klockan 06:07 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Bro, en vit fläck på kartan?
Krönika - Favorit i repris


Doris Krönika 2013-03-08


Att synas är att existera. Om jag inte syns finns jag inte. Om ingen kommenterar, gillar, delar så betyder jag ingenting för någon.


Så tänker våra ungar och instagrammar vilt på nätet. Så tänker mina och dina irriterande facebookvänner medan de checkar in, fotograferar maträtter, storstädningar och surdegsbak, skriver Fina fiina fiiiinaste du i sina ointressanta statusuppdateringar i jakten på gilla och dela. Förr var det jantelagen som stoppade oss från att säga Titta på mig! Nu är det en förutsättning att kräva utrymme för att få finnas till. Världen är förändrad.

Men när ska Upplands-Bro kommun fatta galoppen? (!) Det är bara att hänga med i utvecklingen och gilla läget.

När en ickestockholmare undrar var i Stockholm jag bor dröjer jag lite på svaret. Säger jag Bro gissar vederbörande på en avfolkad by i Närke eller Värmland. Säger jag Kungsängen får jag höra en ordvits på sängkammartemat. Få lyckas sätta Upplands-Bro på kartan.  ”Heter det inte Upplands Väsby?”

Jag vet, det händer mycket i kommunen nu!
Galoppbana på g, 10-milaorienteringen i maj, forskningsprojekt kring barns inlärning tillsammans med Stockholms universitet, ny motorvägspåfart planeras, novelltävlingar, kulturprojekt och en kommunal satsning på ökad kvalitet för social service till boende i kommunen. Fantastiska initiativ och projekt. Men vad hjälper det när ingenting om allt detta hamnar på internet med koppling till Upplands-Bro kommun?

Jag fick trycksaken Mälarnära instoppad i Upplands-Bro bladet nyligen. Och kort därefter vår nya lokaltidning Magasinet i Upplands-Bro. UBRO.se känner ni redan till. Alla tre marknadsför Upplands-Bro på ett ypperligt sätt. Fantastiskt vad vi har mycket att vara stolta över i vår kommun! Och så bra att vi har våra lokaltidningar som underlag för samtalet med vänner och grannar över tacodisken på Coopan under fredagshandlingen innan kvällsgroggen tar udden av all tankeverksamhet. Vad bra att vi har heliga skrifter som vänder sig till de redan frälsta. Men borde inte den här informationen rikta sig till omvärlden istället? Eller också?

Googla Upplands-Bro och bli beklämd!
Var finns alla artiklar om kommunens expansion, om vackra bostadsområden och kluckande vågor i båthamnen, reportagen om satsningar i skolan, utdelningen av Charlie Normanstipendiet, införandet av LOV, byggandet av ett kulturhus, galoppbanan i Bro etc. etc.? När jag googlar Upplands-Bro förstår jag varför till och med lantisar tror att vi är en glesbygdskommun med avflyttningsproblematik. Det här är kommunens topp 5-träffar (i mars 2013 då krönikan skrevs):

Wikipedia
 År 1971 ombildades landskommunen till Upplands-Bro kommun och…
Upplands-Brohus
Steria Sundsvall bygger hypermoderna och mobilanpassade webbsidor…
Facebook
Polisen Upplands-Bro, Kungsängen. 2524 likes · 28 talking about this · 32 were here..
Ukforsk.se
UKF är en sammanslutning av amatörforskare inom det kulturhistoriska…
Upplandsbro RF
Välkommen till Upplands-Bro Ryttarförening. Vår vision är att ridskolan…

Intet ont sagt om ovanstående företag och föreningar, men kom igen jag gäspar!
En kul detalj är förvisso att polisens facebookprofil hamnar så högt upp i sökningen. Men det kommer inte upp någon länk till Upplands-Bro kommuns facebookprofil. Finns det ens någon?

Faktum är att inte ens mobiloperatörerna orkar placera Upplands-Bro på (täcknings-)kartan. Varken 3, Tele2/Comviq eller Telenor levererar full täckning inom kommungränsen, det är först på påfarten mot E18 som störningarna upphör. Och på just min radhusgata kan vi varken prata i telefon eller ta emot sms inomhus. Varje morgon piper telefonen halvvägs till garaget när täckning uppstår och missade samtal och sms kan äntligen ticka in.

Så för att sammanfatta veckans krönika om vår deprimerande positioneringsstatus i mediebruset: Om Upplands-Bro bara kunde vara lite mer av en mediehora och om de nya lokala mediernas bekräftelsebehov kunde läcka vår kommuns förträfflighet till världen där utanför, då kommer folk att börja gilla och dela. Då syns vi, blir någon, en kommun att räkna med och att avundas.

I min framtidsvision ser jag en dramatisk ökning av våra generande låga huspriser när den nya galoppbanan i Bro-Önsta invigs. Och när köpcentret vid trafikplats Brunna blir verklighet. Då skrattar jag hela vägen till banken!

Din DorisTipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 1/12
Julmys i Kungsängens centrum
Lördag 3/12
Röda korsets secondhand o café
Öppet Hus på Hembygdsgården Klint
Prästgårdens Julmarknad i Bro
Julmarknad i Ladan Öråker
Musik i adventstid - välgörenhetskonsert i Bro kyrka
Söndag 4/12
Julmarknad på Ladan Öråker
Konsert: Julens sånger med Lucia
Konsert: Julens sånger med Lucia
avståndsannons

Julmarknad Bro Mälarstad 2022

Julerian dec 2022

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen