Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 14:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

2016 i backspegeln - ParaGames - en innebandyfest i Kungsängen


Karin Sidén 2016-11-06

Hela All Staruppställningen. Till det röda All Star-laget hade varje deltagande lag nominerat en spelare från sin trupp. I AIKs stjärnlag spelade ungefär halva SSL-truppen varav flera spelare har landslagsmeriter.
Hela All Staruppställningen. Till det röda All Star-laget hade varje deltagande lag nominerat en spelare från sin trupp. I AIKs stjärnlag spelade ungefär halva SSL-truppen varav flera spelare har landslagsmeriter.

2016-11-06   INNEBANDY   Innebandyturneringen ParaGames spelades traditionsenligt i Kungsängen under Allhelgona-helgen. Runt om i Storstockholm pågick en rad olika idrottsturneringar för funktionshindrade under samlingsnamnet ParaGames. Stockholms Handikapp Idrottsförbund är samordnare och arrangerar i samarbete med ett flertal föreningar de olika tävlingarna. I år är det åttonde gången Kungsängen Knights var värd för innebandyturneringen. På lördagen gästades Sporthallen av AIKs herrar som var årets motståndare i All Starmatchen.

Kungsängen Knights är i helgen värd för ParaGames Innebandyturnering för åttonde gången. De deltagande klubbarna kommer från hela Sverige, bland annat Malmö, Lund, Gävle, Tyresö, Bålsta - och Kungsängen så klart. Några av de större klubbarna har med fler än ett lag, sammanlagt var det 21 lag anmälda till årets turnering.

ParaGames innebandyturneringen är indelad i tre olika klasser; lätt, medel och hög och det är klubbarna själva som avgör vilken klass deras lag ska anmälas till. Lagen är helt mixade - killar, tjejer, unga och vuxna spelar tillsammans.

Åskådare och spelare gör sig redo för matchstart.
Bild:Karin Sidén
Åskådare och spelare gör sig redo för matchstart.

Matcher spelas både i Ekhammarhallen och i Sporthallen. Det är ett späckat matchschema för att hinna med alla matcher under två intensiva dagar så då är det praktiskt med två så närliggande hallar. Vid lunchtid på lördagen samlades merparten av spelarna och åskådarna i Sporthallen, där den uppskattade All Star-matchen spelades inför stor publik.

All Star-matchen är alltid ett mycket populärt inslag i ParaGames och en riktig höjdare för alla som får chansen att delta, så även i år.

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

Vanligtvis spelas All Starmatchen mellan ett hopplockat ParaGames-lag med en spelare från varje  lag och ett Elitlag med spelare och fd spelare från SSL (Elitserien i innebandy). Det brukar vara spelare från Storvreta, AIK och Balrog och Huddinge som ger stjärnglans åt stjärnmatchen, men i årets stjärnmatch var det bara spelare från AIKs topplag.

Bland annat var meriterade SSL-spelare som Tobias Stensiö, Patrik Hagberg, Kevin Lieback Asp, Nicklas Hedengran och Oskar Hagberg med i AIK-truppen.

-Jag önskar vi hade haft möjlighet att spela 8 perioder istället för 2 för att låta alla få chansen att spela mot oss, säger AIKs Oskar Hagberg på klubbens hemsida efter All Star-matchen. -Detta är otroligt viktigt att delta i, och det krävs så lite från oss för att glädja dessa spelare i Cupen.

Som åskådare kan man inte annat än inspireras och imponeras när man tittar på ParaGames. Spelare i mycket varierad storlek och ålder kämpar tillsammans och har roligt tillsammans på och utanför planen. Funktionsnedsättningarna spelarna har är av olika slag och grad vilket gör att förutsättningarna för spelarna skiljer sig väldigt. Många av spelarna har liten eller ingen fysisk nedsättning, medan andra har uppenbara motoriska svårigheter. Tillsammans bildar de starka och duktiga lag där allas olikheter är en viktig länk i kedjan och där kärleken till spelet är det viktigaste. Så mycket glädje och spelglädje som idrotten genererar samtidigt som fina minnen skapas! Precis som det ska vara.

Länk till ParaGames spelschema.

Länk till AIK Innebandys hemsida.

Bild:Karin Sidén

Måååål!!!
Bild:Karin Sidén
Måååål!!!

Bild:Karin Sidén

Avtackning efter matchen.
Bild:Karin Sidén
Avtackning efter matchen.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen