Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 18 juni 2018 - klockan 23:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

250 000 kronor till föreningen Frivilliga Familjehem
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun 2018-02-27

I november fattade Socialnämnden beslut att ge asylsökande ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år möjlighet att bo kvar i kommunen och fortsätta sina studier medan de väntar på ett första beslut från Migrationsverket. Beslutet gäller ungdomar som är anvisade till kommunen.

-Vi är väldigt glada att Frivilliga Familjehem ges möjlighet att stötta de ungdomar som fått avslag på sin asylansökan från Migrationsverket och valt att inte flytta till Migrationsverkets boende. Från Socialnämndens sida har vi tidigare uppmanat Storsthlm, Kommunförbundet i Stockholms län, att verka för en gemensam plan för boende för de ensamkommande ungdomar som fått avslag på asylansökan.  Alla ungdomar, oavsett vilken kommun de anvisats till, borde ges rätt till likvärdig behandling, säger Tina Teljstedt (KD), ordförande i Socialnämnden.

Regeringen beslutade under hösten år 2017 att ge kommunerna en möjlighet att låta ensamkommande barn och unga som fyller 18 år, och befinner sig i asylprocess, kunna bo kvar i sin vistelsekommun för att kunna fortsätta sina studier under asylprocessen. Upplands-Bro kommun tog emot ett generellt kommunbidrag för detta ändamål 2017 och kommer även få bidrag för år 2018. Medlen är tänkta att täcka behoven fram till juli månad år 2018. Det är upp till varje kommun att avgöra hur de fördelade medlen ska användas.  

-Det civila samhällets engagemang är väldigt starkt i Upplands-Bro, vilket är mycket glädjande. Att föreningen Frivilliga Familjehem stöttar ungdomar med att hitta boenden hos privatpersoner och därigenom bli en del av det svenska samhället är mycket positivt, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.
 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 1/7
Tusen Trädgårdar - besök familjen Skånbergs trädgård i Rättarboda
Tusen Trädgårdar - besök familjen Walderös trädgård i Kungsängen
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

UBH Sommarhälsning 18

Kultur och Fritid 18 Filmskaparkollo

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen