Bro Park Festival of Swedish Racing
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 24 september 2018 - klockan 05:50 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

250 000 kronor till föreningen Frivilliga Familjehem
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun 2018-02-27

I november fattade Socialnämnden beslut att ge asylsökande ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år möjlighet att bo kvar i kommunen och fortsätta sina studier medan de väntar på ett första beslut från Migrationsverket. Beslutet gäller ungdomar som är anvisade till kommunen.

-Vi är väldigt glada att Frivilliga Familjehem ges möjlighet att stötta de ungdomar som fått avslag på sin asylansökan från Migrationsverket och valt att inte flytta till Migrationsverkets boende. Från Socialnämndens sida har vi tidigare uppmanat Storsthlm, Kommunförbundet i Stockholms län, att verka för en gemensam plan för boende för de ensamkommande ungdomar som fått avslag på asylansökan.  Alla ungdomar, oavsett vilken kommun de anvisats till, borde ges rätt till likvärdig behandling, säger Tina Teljstedt (KD), ordförande i Socialnämnden.

Regeringen beslutade under hösten år 2017 att ge kommunerna en möjlighet att låta ensamkommande barn och unga som fyller 18 år, och befinner sig i asylprocess, kunna bo kvar i sin vistelsekommun för att kunna fortsätta sina studier under asylprocessen. Upplands-Bro kommun tog emot ett generellt kommunbidrag för detta ändamål 2017 och kommer även få bidrag för år 2018. Medlen är tänkta att täcka behoven fram till juli månad år 2018. Det är upp till varje kommun att avgöra hur de fördelade medlen ska användas.  

-Det civila samhällets engagemang är väldigt starkt i Upplands-Bro, vilket är mycket glädjande. Att föreningen Frivilliga Familjehem stöttar ungdomar med att hitta boenden hos privatpersoner och därigenom bli en del av det svenska samhället är mycket positivt, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.
 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 25/9
Tisdagsmys i bibblan!
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 26/9
Bokprat: Annika Rehn - Skills
Torsdag 27/9
Mattecentrum i Kulturhuset
Lördag 29/9
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 30/9
Naturskyddsföreningens familjedag vid Lillsjön
Tisdag 2/10
Tisdagsmys i bibblan!
Mattecentrum i Brohuset
Torsdag 4/10
Torsdagsmys i bibblan!
avståndsannons

U-B kommun Turista i din egen kommun 18

TKBTK sep 18

Kultur & Fritid ht 18 Fatboy 28 sep

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen