Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 24 februari 2024 - klockan 03:31 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Auktionerar bort bilen - skänker pengarna till välgörenhet


Karin Sidén 2015-09-20

Karin och pärlan.
Bild:Peo Axelsson
Karin och pärlan.

Ingen kan göra allt - men alla kan göra något. Karin och Peo Axelsson i Bro ville göra skillnad i den pågående flyktingkatastrofen och pratade lite om vad de skulle kunna göra. En idé föddes och sedan ett par dagar ligger deras extrabil ute på Tradera och pengarna de får för den går oavkortat till Radiohjälpen.

-Mekonomen i Kungsängen och Brotec i Bro hjälpte till att få bilen i ett bättre skick och höja dess värde. Bilen fick lite för många poäng i senaste besiktningen men de är åtgärdade nu tack vare Mekonomens generositet. Brotec tog sedan vid och har rekondat bilen så att den är hur fin som helst både utvändigt och invändigt, berättar Karin.

Flyktingkrisen som pågår i Europa lämnar ingen oberörd. Inte heller familjen Axelsson i Bro. Karin och Peo pratade om vad de skulle kunna göra för att göra skillnad. Skänka kläder eller ett bidrag till någon insamling - eller kanske något annat, något som hade potentialen att bli större än så.

-Det var Peo som kom med idén att sälja vår extrabil på Tradera och skänka köpesumman till Radiohjälpen. Vi är i den sitsen att vi måste ha en extrabil, men vi skulle behöva byta upp oss lite. Vår Opel från 2000 fick lite för många poäng i senaste besiktningen och det skulle kosta en hel del att fixa den. Att sälja den i befintligt skick skulle inte inbringa särskilt mycket alls och skulle med andra ord inte direkt påverka vårt nästa bilköp, förklarar Karin.

För att få ett så högt bud som möjligt på bilen behövde den fixas till. Karin och Peo vände sig till Mekonomen i Kungsängen och frågade om de ville vara med och sponsra välgörenhetsprojektet genom att åtgärda "plumparna" i besiktningsprotokollet. Det ville de, så i förra veckan var Opeln inlämnad och fick bland annat nya bromsrör och bromsskivor.

-Vid ombesiktningen i måndags gick det prickfritt, så då tog vi bilen till Brotec i Bro som sponsrade välgörenhetsprojektet med en utvändig och invändig tvätt, polering och lackförbättring så att bilen ser riktigt fin ut. Det är helt fantastiskt vad Mekonomen och Brotec kunnat åstadkomma!

I onsdags kväll lades bilen ut på Tradera, på den särskilda Välgörenhetsauktionen de har tillsammans med Radiohjälpen. Auktionen går ut den 27 september så det återstår en hel del tid ännu, men hittills är budgivningen uppe i drygt 11 000 kronor.

-Det är så spännande att se vad slutsumman hamnar på! Vi hade en förhoppning om att nå 10 000 men önsketänkte att det skulle bli ännu mer, så nu håller vi tummarna att man ser bortom bilens värde och tänker på den goda saken, avslutar Karin.

Skärmdump från Tradera.
Skärmdump från Tradera.


Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen