UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 29 september 2020 - klockan 12:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Blir det månne en ny tradition? Premiär för Matmarknad i Bro C


Karin Sidén 2019-06-18


Kanske är det så att vi får en ny tradition här i Upplands-Bro. I morgon är det nämligen premiär för Matmarknad i Bro C, ett evenemang som initierats av lokala matproducenter, ICA i Bro samt Upplands-BroHus.

-Vi vill skapa en marknadsplats i Bro för våra många duktiga lokala mathantverkare samtidigt som vi vill skapa fler positiva upplevelser i centrum. Genom matmarknaden slår vi som man säger två flugor i smällen, säger Örjan Josefsson på ICA i Bro som är en av initiativtagarna till arrangemanget.

Midsommarvecka och fullt i kalendern för många. Det pockar på nu, och även om det är sommarlov för barnen så har vi vuxna ofta fullt upp. Och mitt i alla sommaravslutningar, jobb-event och midsommarförberedelser som fyller våra smarta kalendrar så dyker ett nytt supertrevligt evenemang upp: Matmarknad och sommarfest i Bro centrum.

Evenemanget pågår mellan klockan 15 och 19, och är ett samarrangemang mellan bland andra Upplands-BroHus, Centrumföreningen, ICA och lokala matproducenter. Förutom Matmarknad kommer det att finnas ponnyridning, hoppborg, popcorn, karuseller, med mera. Popup Padel finns på plats och även det lokala Frequency Beer som håller till på Säbyholm.

Mathantverkare finns i hela kommunen. Kött, honung, mjöl, grönsaker, must och mycket mer finns att köpa på gårdar i vårt närområde!
Bild:Ålbrunna Gård
Mathantverkare finns i hela kommunen. Kött, honung, mjöl, grönsaker, must och mycket mer finns att köpa på gårdar i vårt närområde!

Nyslungad försommarhonung från Ålbrunna Gård.
Bild:Ålbrunna Gård
Nyslungad försommarhonung från Ålbrunna Gård.

Örjan Josefsson, ICA-handlare i Bro, berättar att det finns tankar om en återkommande matmarknad. Nu vid premiärtillfället kommer sex-åtta olika mathantverkare att vara på plats.

-Med Matmarknaden vill vi öka tillgängligheten till det fantastiska mathantverk som finns i vår närmiljö. Traditionen med en höstmarknad på Säbyholm och Fest i Byn i Bro centrum finns sedan länge och vi ser ju att det finns ett genuint intresse för det lokalproducerade, så därför hoppas vi kunna starta en återkommande marknadsplats där kund och producent kan mötas också på andra tider av året, förklarar Örjan och tillägger: 

-Vi vet att det inte är alla som kan ta sig ut till Norrboda Gård, till Kvarnnibbles Gårdsbutik i Håbo-Tibble, till Ålbrunna vid Ekeby eller någon av de andra gårdarna som finns här omkring. Det är ju inte alltid bussar stannar i närheten... Samtidigt vet vi också att det är många som gärna skulle vilja handla mat från våra lokala producenter lite oftare än på Fest i Byn i september eller vid Julmarknaden, så vi hoppas så klart på ett stort intresse för morgondagens Matmarknad så att den kan få bli en tradition den också!

Bild:Kvarnnibble Gård

Det finns dessutom ytterligare ett syfte med en återkommande Matmarknad. Den skulle kunna ge ringar på vattnet i det långsiktiga arbetet att skapa ett tryggt och välkomnande centrum som sjuder av liv och rörelse.

-Att det är liv och rörelse i ett centrum och positiva händelser som skapar god sammanhållning är jätteviktigt. Gemenskap ger delaktighet och tillhörighet, skapar trivsel enkelt uttryckt. Det är en stor fråga, inget tal om saken. Och brännande viktig för oss alla, säger Örjan och fortsätter:

-Matmarknaden skulle kunna bli ett återkommande positivt inslag i vårt centrum, något som vi alla gynnas av, oavsett om man bor mitt i Bro samhälle eller i en annan del av kommunen, är lokalproducerande mathantverkare eller driver företag här. Jag ser verkligen fram emot morgondagen och hoppas på en härlig eftermiddag i god gemenskap!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen