Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 22 februari 2024 - klockan 21:03 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

BRO IK storsatsar på toleransutbildning


Karin Sidén 2017-06-29

Bild:Tillhör Lika Olika

Jämlikhet och tolerans är tillsammans med sportmannaskap viktigt i idrottsföreningen Bro IK.  I höst tar föreningen ytterligare ett steg i arbetet mot fördomar och förtryck i en unik satsning för ett hållbart och inkluderande samhälle. Föreningens alla ledare och aktiva, samt de aktivas föräldrar, kommer att vara med i värdegrundsarbetet.

-Olikheter är något vi möter varje dag och vi vill skapa en idrottsmiljö där toleransen för olikheter ökar både hos ledare, medlemmar och deras anhöriga, säger föreningens ordförande Kaarina Kranz.

Bro IK, Upplands-Bros största och äldsta idrottsförening med 1100 medlemmar i fem olika sektioner (bordtennis, boxning, fotboll, gymnastik, och innebandy), inleder till hösten ett spännande och omfattande värdegrundsarbete.

-Med våra 1100 medlemmar utgör vi en viktig del av kommunens fritidsliv och vi ser att idrotten har en stor roll i samhället och även en stor möjlighet att fostra och forma framtidens medborgare. För oss är jämlikhet och inkludering en självklarhet så till hösten påbörjar vi i Bro IK ett långsiktigt värdegrundsarbete som samtliga medlemmar ska samlas kring, säger Kaarina Kranz, klubbens ordförande.

Som stöd i satsningen finns välrenommerade företaget Lika Olika. Lika Olika, som grundades av Mary Juusela med rötter här i trakterna, arbetar mot diskriminering och utanförskap på skolor, företag och i organisationer över hela Sverige och har rönt stor uppmärksamhet för sina framgångsrika metoder. Kaarina Kranz fortsätter:

-Bro IK har sökt och fått bidrag för denna utbildning både från Upplands-Bro kommun och Stockholmsidrotten vilket ger oss möjlighet till denna storsatsning. Under flera tillfällen kommer Lika Olikas grundare Mary Juusela att prata med och föreläsa för föreningsmedlemmarna. Vi kommer att dela upp tillfällena för de olika målgrupperna, så att vi har ett tillfälle bara med ledare, ett med de yngsta medlemmarna, ett med ungdomarna och ett med de aktiva och deras föräldrar.

-Bro IK är en breddförening och alla ska känna sig välkomna! Olikheter är något vi möter varje dag och vi vill skapa en idrottsmiljö där toleransen för olikheter ökar både hos ledare, medlemmar och deras anhöriga. Det ska vara kul att idrotta och du måste få känna dig trygg att få vara den du är!

Även Anna Sjunnesson, på Kultur- och fritidskontoret Upplands-Bro kommun, som är ansvarig för bidraget Jämställdhet och integration ser positivt på satsningen.

-Föreningslivet har en viktig uppgift att fylla för mångfald och delaktighet. Vi hoppas att projektet ska nå många ungdomar och så småningom ge ringar på vattnet.

 


Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen