UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 1 oktober 2020 - klockan 08:48 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Bro och Kungsängen centrum får gratis wifi – först ut i europeiskt projekt
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun 2019-09-05

Bild:WiFi4EU

I samband med Fest i byn den 7 september lanserar Upplands-Bro kommun gratis wifi i Bro centrum. Den trådlösa uppkopplingen är en del i ett omfattande EU-projekt som ska ge invånare och besökare gratis trådlöst internet på centrala platser runt om i Europa.

Upplands-Bro är en av 20 utvalda kommuner i Sverige som blivit antagna till projektets första etableringsetapp. Sammanlagt ska 9000 kommuner i Europa koppla upp sig mot WiFi4EU, i olika etapper. EU investerar 150 miljoner euro i projektet. Upplands-Bro kommun tilldelas 15 000 euro för att ansluta sig till WiFi4EU.

-Vi har arbetat intensivt och är väldigt glada att vi hunnit färdigt, så att vi kan lansera WiFi4EU i samband med Fest i Byn. I första hand ska nätverket täcka daglig användning, men Fest i byn ger oss en möjlighet att provköra med många användare, så att vi kan göra justeringar vid behov, säger Johan Hedberg, IT-chef på Upplands-Bro kommun.

Bro först ut - sen Kungsängen

Inom kort kommer även Kungsängen centrum att få gratis trådlös uppkoppling. Enligt den preliminära tidsplanen lanseras WiFi4EU i Kungsängen under vecka 37.

-EU:s målsättning är att alla ska ha tillgång till bra internetuppkoppling. I Upplands-Bro är digitalisering en prioriterad fråga och därför är vi stolta över att vi har blivit utvalda till Wifi4EU-projektet, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro.

Här har du täckning

I Bro kommer Bro centrums båda torg och Brohuset att omfattas av nätverket. I Kungsängen planeras hela vägen från Kungsängen station till Kungsängens torg att inkluderas. Även kommunhusets reception, Bro IP och Kungsängens IP kommer att ha WiFi4EU.

Syftet med Wifi4EU är att ge gratis uppkoppling på centrala platser som torg, bibliotek och kommunhus. Wifi4EU riktar in sig mot besökare och invånare som besöker kommunens centrala delar, och ska inte konkurrera med lokala internetleverantörer

Efter 12 timmars uppkoppling loggas användaren automatisk ut.



Länk till WiFi4EU's hemsida för mer information.




Tipsa en vän     Skriv ut



Kalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen