UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 21 juli 2019 - klockan 09:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Drogföreläsning för dig förälder som vill veta mer!


Karin Sidén 2019-03-11

I morgon kväll, tisdag 12 mars, bjuder Upplands-Bro kommun in till en föreläsning om droger. Föreläsningen är gratis och vänder sig till alla föräldrar med barn i "farlig ålder". På hemsidan skriver de bland annat att föreläsningen ger ökad kunskap om vilka droger som cirkulerar, vilka tecken man ska söka efter och vad som händer fysiskt och psykiskt med en ungdom som tar droger. 

Tillgången till droger och möjligheten att få tag på dem har nog aldrig varit så god som nu. Näthandeln och ett helt spektrum av nya syntetiska droger som relativt billigt och enkelt går att få tag på utan att behöva vara i fysisk kontakt med en langare har gjort att missbruk och drogproblem ökar.

Från polis och sjukvård kommer tydliga signaler om att fler och fler dödsfall sker bland unga användare. Oron är stor och problemen drogerna för med sig är alarmerande - men det går att arbeta förebyggande! Samhället - vården, skolan och polisen - men också vi föräldrar kan göra mycket skillnad!

Upplands-Bro kommun har bjudit in föreningen Droginformation.nu som har mångårig erfarenhet av att föreläsa om droger och drogförebyggnade arbete på skolor och för föräldrar. Tillsammans med personalen på Härnevimottagningen kommer de att hålla en timmes föreläsning på Stora Scenen i Kulturhuset i morgon, tisdag den 12 mars. Start klockan 18.00.

Du som lyssnar kommer att få med dig verktyg och viktiga kunskaper kring hur du pratar om droger med ditt barn, hur den drogliberala inställningen kan växa fram, vad drogmissbruket innebär för individen (både fysiskt och mentalt), vilka tecken du ska titta efter och mycket mer. 

Föreläsningen är gratis och kräver ingen anmälan! 


Länkar om föreläsningen:

Droinformation.nu

Upplands-Bro kommunTipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 21/7
ÖPPEN TRÄDGÅRD
ÖPPEN TRÄDGÅRD
Tisdag 23/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Tisdag 30/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen