UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 11 augusti 2020 - klockan 07:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Efterlysningen av skyddsutrustning har gett resultat men mer behövs!


Karin Sidén 2020-03-27

Bild:Pixabay

För en vecka sedan gick kommunen ut på FB och gjorde en efterlysning av skyddsutrustning och annat material som kan användas i vården nu under den situation som råder. Helena Åman, socialchef, berättar hur efterlysningen mottagits och hörsammats:

-Responsen har varit enorm – stort tack till alla som engagerat sig! Vi är otroligt glada att se det engagemang och den hjälpsamhet Upplands-Bro-borna visat. Vi vill också rikta ett stort tack till de frivilligorganisationer som stöttar samhället. Tillsammans är vi alla Upplands-Bro!

Förra fredagens inlägg på FB, där Upplands-Bro kommun efterlyste skyddsutrustning och material som kan användas för tillverkning av skyddsutrustning fick stor respons och spridning.

-Att göra efterlysningen var ju lite av en chansning. Vi kunde ju bara hoppas på det bästa, men knappast förvänta oss något, eftersom vi aldrig gjort något liknande. Men det måste jag säga, att engagemanget vi sett är inspirerande. Det finns en stor vilja i att hjälpa till och det finns en enorm solidaritet i vår kommun. Vi ser bevis på det dagligen och det värmer ända in i hjärteroten.

Hur ser läget ut?

-Det går inte att sticka under stol med att läget är ansträngt. Förråden av skyddsutrustning är magra och leveranser uteblir. Därför är alla tillskott vi kan få välkomna och vi är mer än tacksamma för allt vi kan få. Ni ska veta att det gör skillnad! säger Helena Åman.


Kommunen tackar för responsen i ett inlägg i dag på FB. I inlägget avslutar de med stycket: 

Vi vill också påminna om rekommendationen att personer över 70 år bör minimera sina sociala kontakter för att undvika smitta. Det innebär dock inte att friska personer måste sitta inomhus. Att gå ut i vårsolen, få lite frisk luft och titta på vårblommor går alldeles utmärkt. Undvik dock nära kontakt med andra.För er som vill skänka skyddsutrustning eller material för tillverkning har kommunen tagit fram en e-tjänst som ska underlätta.
E-tjänsten finns här: https://service.upplands-bro.se/skyddsmaterial

Det går också bra att kontakta Kontaktcenter via:
mail kommun@upplands-bro.se eller
telefon 08-581 690 00.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen