Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 juni 2018 - klockan 01:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Emil nominerad till Årets Förskolekock


Karin Sidén 2017-06-01

Här vankas det nygrillat! Emil Spanos grillar gärna barnens lunch när vädret så tillåter.
Bild:Cintia Treminio
Här vankas det nygrillat! Emil Spanos grillar gärna barnens lunch när vädret så tillåter.

I dag kom glädjebeskedet. Emil Spanos, kock på Norrboda förskola i Kungsängen, är en av 10 förskolekockar som nominerats i prestigetävlingen White Guide Junior till priset som Årets Förskolekock. Som en extra bonus är han dessutom nominerad i kategorin Årets Förskolekök.

-Det här är stort! Jag är oerhört glad och stolt. Vilken enorm klapp på axeln! säger en sprudlande glad Emil, och fortsätter: Nu blir det en spänd väntan till september när vinnaren av titeln presenteras, men oj vad roligt att vara nominerad! 

White Guide Junior är en rikstäckande tävling som vill lyfta fram och höja standarden på maten som serveras till våra barn och unga i skolor och förskolor. Det finns 13 olika kategorier, varav Årets Förskolekock är en, Årets Förskolekök en annan. Emil Spanos är nominerad i bägge kategorierna.

Emil Spanos började arbeta på Norrboda förskola 2009 och har sedan dess passionerat jobbat för att höja kvalitén på den mat som serveras till barnen - och då inte bara till de barn som går på Norrboda förskola. 

För drygt tre år sedan publicerade UBRO en artikel om Emil, där han bland annat sa:

-Sedan jag började som förskolekock har jag varit med i TV, på radio och i tidningar. Jag hade aldrig kunnat tro att skulle bli så stort och så mycket uppmärksamhet kring min mat, men mat är ett ständigt aktuellt ämne och vad våra barn får i sig på dagarna engagerar både föräldrar, pedagoger och politiker, så det har verkligen varit en intressant resa.

Och sedan dess har det så klart hänt massor. Bland annat medverkar han i en bok om mat för barn som frilansjournalisten Christian Daun snart ska släppa där tevekocken Niklas Ekstedt har producerat recepten. 

-Att vara med som förebild i en bok om mat för barn är smickrande och ett kvitto på att mina tankar om mat och mat till barn gör skillnad. Jag har ju länge förespråkat att barn kan äta samma mat som vi vuxna och att det inte finns någon anledning egentligen att ha någon särskild "barnmat" eller meny anpassad till barnen, och det är nog en stor anledning till att jag kom med i Christian Dauns bokprojekt. 

-Vällagad och god mat är vad det i grunden handlar om, något som borde vara en självklarhet i alla storkök. Och våra barns födointag är verkligen något jag brinner för! Läs gärna UBROs artikel om Emil.
 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 1/7
Tusen Trädgårdar - besök familjen Skånbergs trädgård i Rättarboda
Tusen Trädgårdar - besök familjen Walderös trädgård i Kungsängen
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

Kultur och Fritid 18 Filmskaparkollo

UBH Sommarhälsning 18

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen