Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Onsdagen den 27 maj 2020 - klockan 04:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Faruk är Årets Upplands-Broare


Karin Sidén 2015-09-09

Bild:Karin Sidén

Höstens första Kommunfullmäktige inleddes traditionsenligt med att priset Årets Upplands-Broare delades ut. Priset ska gå till en eller flera personer som varit en god förebild för andra inom och/eller utanför Upplands-Bro kommun. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar till priset. Vinnare i år blev Faruk! Och för er som ännu inte träffat Faruk är det bäst att tillägga: Faruk Yildiz på Grillbaren i Bro.

Kommunfullmäktiges ordförande, Solange Olame Bayibsa (S), började med att läsa upp motiveringen:

Med stort engagemang och energi skapar årets Upplands-Broare en trivsam, inspirerande och trygg miljö för boende i Bro. Hen har under många år haft ett extra stort hjärta för kommunens ungdomar. På sin arbetsplats möter han människor med både glädje och respekt.

Med sitt engagemang, sin värme och glädje arbetar årets Upplands-Broare långsiktigt och målmedvetet för tolerans och respekt för allas lika värde. Genom att se alla som de är lockar han fram det bästa hos både barn och vuxna. Med en glädje som smittar och ett bemötande som inger hopp när det känns svårt skapar han en tryggare plats i vår kommun.

Årets Upplands-Broare ser och känner varenda ungdom i Bro, vet vad de heter och pratar med var och en av dem. Ingen passerar utan att ha fått några ord.

-Och för er som bor i Bro blir det nog inte så svårt att gissa vem årets Upplands-Broare är efter den motiveringen! Faruk Yildiz!! Varma applåder och en och annan busvissling ljud medan Faruk tog sig fram till podiet för att motta plakett, bukett och en kram av Olame.

-Det här var verkligen en överraskning för mig! Halv tio idag på förmiddagen fick jag ett samtal med en röst som sa att jag blivit Årets Upplands-Broare. Jag tänkte först att det var ett aprilskämt, men det är ju inte första april idag, berättade Faruk, märkbart stolt och tagen av priset och den fina motiveringen. -I våras var jag nominerad till Årets företagare och nu blev jag Årets Upplands-Broare. Vad ska det bli nästa gång? skrattade Faruk när han tog emot priset.


Bild:Karin Sidén


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen