Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Måndagen den 25 maj 2020 - klockan 23:45 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fira in hösten med Fest i Byn


Karin Sidén 2019-09-02

Peter Siepen, Nano och Jan Johansen
Bild:Bildmontage från Upplands-Bro kommuns hemsida
Peter Siepen, Nano och Jan Johansen

Ett traditionsenligt och tvärsäkert hösttecken är den årliga familjedagen Fest i Byn i Bro centrum. Evenemanget är en mångårig och uppskattad tradition som brukar locka besökare i alla åldrar. Nu på lördag, den 7 september, är det dags för årets upplaga och som vanligt bjuds det på aktiviteter, uppträdanden, marknad och mer.

Fest i Byn blir extra speciell i år, då den kommer att bjuda på invigningsfest för den efterlängtade Aktivitetsparken. Räkna med kalasstämning! Och en och annan överraskning!

Årets dragplåster är Nano som uppträder klockan 15. Självklart blir det autografsignering efteråt. Två andra namnkunniga scenrävar dyker också upp: Peter Siepen och Jan Johansen. 


De politiska partierna och flera av kommunens föreningar finns på plats för att träffa alla besökare, liksom brandmännen från Attunda, grannstödsförarna och polisen.


Bilder från fest i Byn 18.
Bild:Karin Sidén
Bilder från fest i Byn 18.

Sommaren lider mot sitt slut och hösten är ovillkorligen i antågande. Ett säkert höst-tecken, nästan i klass med gulnande löv, mörkare kvällar och klarare luft, är familjefestligheten Fest i Byn i Bro centrum som arrangeras nu på lördag, klockan 11 till 16. Årets upplaga har alla förutsättningar att bli festligare, större och roligare än alla tidigare lovar arrangörerna:

-Att vi har möjlighet att inviga vår fantastiska Aktivitetspark i samband med Fest i Byn är verkligen jättekul! Det blir en härlig festdag med massor med aktiviteter och skoj. Nano och Peter Siepen, Jan Johansen, allsång, tivoli, loppis, BMXuppvisning, parkour, ponnyridning, marknadsknallar – det finns något för alla smaker och åldrar, säger Maria Palm, projektledare för Fest i byn.

-Det blir definitivt full rulle hela dagen! Klockan 11.00 invigs Aktivitetsparken med ett invigningstal av Fredrik Kjos, Kommunstyrelsens ordförande, och sedan är festen igång! Precis som förra året är Jan Johansen vår konferencier och på scenen är det sång och musik-uppträdanden, stipendieutdelning och olika uppvisningar hela dagen lång. Bland annat kommer det att bli karateuppvisning och Allsång. Kulturskolan kommer att framträda med delar ur den uppskattade musikteatern Larmet Går och Sparbanken Enköping delar ut sitt årliga idrottsstipendium. Samtidigt kommer Fest i Byn-området som i år är större än någonsin, att sjuda av aktiviteter, berättar Mia Palm och börjar räkna upp: 

-Inne i Brohuset, i Konstkuben, presenteras höstens kulturutbud i kommunen och ute på torget och i Aktivitetsparken pågår fullt med aktiviteter. De politiska partierna finns så klart på plats för att träffa kommuninvånarna men även många lokala föreningar passar på att "visa upp sig" och informera om sin verksamhet. Det kommer finnas möjlighet att testa pingis, basket, boxning och mycket, mycket mer. Självklart blir det loppis och marknadsknallar också!

Här flikar Susanne Lindqvist, som också är med och arrangerar dagen, in:

-Vår förhoppning dagen är att aktivitetsparken ska sjuda av liv och aktiviteter, och att Bro centrum ska fyllas med glada människor som alla hittar något som intresserar dem. För de yngsta finns det ponnyridning och ett litet "tivoliområde" vid "amfiteatern" vid stora centrumparkeringen. Där vid amfiteatern kommer det också finnas vad man kan kalla ett trygghetstorg med polis, hemvärn med mera. Och för den som vågar bjuder simhallen på en blöt utmaning på det bakre torget, vid Brohuset.

Affärsidkarna i Bro centrum får även de ett fint tillfälle att möta sina kunder på ett mer spontant sätt än vanligt. Så gott som alla har någon form av erbjudande, med allt från rabatt och goodiebag till ansiktsmålning och tävling. Café Nyfiket i Brohuset kommer att ha öppet dagen till ära. 11-15 är fiket öppet och där bjuds det på spännande bakverk från när och fjärran.

Bilder från fest i Byn 18.
Bild:Karin Sidén
Bilder från fest i Byn 18.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen