Woodys Bra produkter april 17
kronans Apotek
Förstasidan Torsdagen den 24 maj 2018 - klockan 21:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fiskbils-Lars och Linnea har träffats


Karin Sidén 2017-03-15

Fantastiska 27 500 kronor samlade Linnea in till Lars. Imponerande! Och hjärtvärmande för Lars som är helt överväldigad över det stöd han fått av sina kunder.
Bild:Karin Sidén
Fantastiska 27 500 kronor samlade Linnea in till Lars. Imponerande! Och hjärtvärmande för Lars som är helt överväldigad över det stöd han fått av sina kunder.

I dag, onsdag, träffade Kungsängen-bon Linnea Dolk Fiskbils-Lars Ribbefjord för att överlämna den fantastiska summan 27 500 kronor som Linneas insamling genererat. Insamlingen var ett spontant initiativ från Linnea för att stötta Lars efter att hans fiskbil eldades ner i slutet av februari och tack vare FB-genomslag och uppmärksamhet i lokal media, däribland UBRO, har kronorna tickat in. 

-Det är helt fantastiskt! När Linnea kontaktade mig för att berätta om insamlingen blev jag alldeles varm i hjärtat. Vilken grej! Och vilken summa det blev! Aldrid i min vildaste fantasi hade jag kunnat tänka mig att så många skulle skänka pengar till mig. Mig! Jag har fått så mycket kärlek och så mycket stöd efter branden så jag är alldeles knäsvag. Lova att du tackar läsarna och alla mina kunder för stödet. Jag är så enormt tacksam! säger Lars Ribbefjord.

-Min hjältinna! Linnea, vilken fantastisk person du är, utbrister Fiskbils-Lars när hans välgörare kommer och hälsar på på onsdagseftermiddagen. -Tänk att du och så många har tänkt på mig! Jag blir så rörd. Och tacksam!

-Min hjältinna! Linnea, vilken fantastisk person du är, utbrister Fiskbils-Lars.
Bild:Karin Sidén
-Min hjältinna! Linnea, vilken fantastisk person du är, utbrister Fiskbils-Lars.

Bild:Karin Sidén

Linnea swishar över det insamlade beloppet.
Bild:Karin Sidén
Linnea swishar över det insamlade beloppet.

Linnea Dolk har bott i Kungsängen sedan barndomen och fiskbilen har därför varit en del av barndomen. När fiskbilen brändes ner upprördes hon precis som många, många andra av det meningslösa förstörandet.

-Jag tyckte det var så himla tråkigt att höra om den anlagda branden i fiskbilen. Ingen brand är ju bra förstås, men den här gången var det liksom värre. Kanske för att Lars och fiskbilen funnits där på Coop under hela min uppväxt och ju faktiskt är en del av den - även fast jag inte känner honom personligen. När jag sedan läste i Bålsta-Upplands-BroBladet att hans försäkringsbolag inte skulle ersätta särskilt mycket eftersom de gör åldersavdrag då kände jag att jag ville göra något, förklarar Linnea. Sagt och gjort. En insamling startades och snabbt började det ticka in pengar.

När 5000 kronor swishat in på kontot kontaktade Linnea Lars för att berätta om tilltaget, och han blev både rörd och glad över nyheten. Att det skulle bli en så stor summa som 27 500 hade ingen av dem kunnat tänka sig.

-Det är verkligen helt fantastiskt! När Linnea kontaktade mig för att berätta om insamlingen blev jag alldeles varm i hjärtat. Vilken grej! Vilken tjej! Och vilken summa det blev! Aldrid i min vildaste fantasi hade jag kunnat tänka mig att så många skulle skänka pengar till mig. Mig! utbrister Lars.

Lars håller som bäst på att montera en friggebod på platsen där fiskbilen stod när Linnea och UBRO dyker upp. Friggeboden är en temporär lösning tills en ny fiskbil är införskaffad, och väl inarbetad då de haft den vid Bromma Blocks tidigare. 

Det har varit turbulenta veckor sedan branden den 26 februari. Jobbiga så klart, men också energigivande.

-Jag har fått så mycket stöd och värme från kända och okända. Nog för att jag och fiskbilen varit länge i Brunna och har många trogna kunder som återkommit år efter år, men ändå! Det har verkligen varit hjärtvärmande och har hjälpt mig genom de här tunga första veckorna. Nu ser vi ljust på framtiden, och även om vi i nuläget inte vet vad som händer när Coop flyttar till hösten så känner jag mig stark.

Medan Linnea och Lars fixar med överföringen av den imponerande summan insamlade stöd-pengar kommer flera personer förbi och ger glada tillrop om den friggebod som monteras. Att fiskbilen varit saknad går inte att ta miste på.

Lars delar med sig av den glada nyheten om verksamheten i Brunna:

-Vi öppnar i morgon! Vi kommer inte kunna ha fullsortiment här eftersom boden har ungefär halva ytan, men räkor, andra skaldjur, lite goda bakelser och annat gott ska vi kunna erbjuda. Hälsa alla glada kunder att vi räknar med att öppna luckan vid 11 i morgon torsdag och att alla är så välkomna tillbaka!

Linnea och Lars testar den tillfälliga friggeboden. 
Bild:Karin Sidén
Linnea och Lars testar den tillfälliga friggeboden. 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 24/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Lördag 26/5
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Gatuteater från 7 år på Kungsfesten!
Kungsfesten
Söndag 27/5
Öppet Hus på Brandstationen i Bro
Tisdag 29/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Torsdag 31/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Fredag 1/6
Öppna Förskolan C/O Kulturhuset – Drakar!
Lördag 2/6
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

Kultur & Fritid vt 18 GatstensTeater

Kungsfesten 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Toppbanner UBRO

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen