Woody nov 19 allt för proffsen
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 3 april 2020 - klockan 13:27 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Generositet och "X-mas spirit" sprider sig som ringar på vattnet i vår kommun!


Karin Sidén 2019-12-13

På engelska heter det Christmas spirit, den där varma generösa och medmänskliga känslan vi lite till mans får inom oss så här i jultid. Men vad ska vi kalla det på svenska? Vad sägs om Upplands-Bro-anda? Varm i hjärtat av generositet - vem blir inte det!?
Bild:Pixabay
På engelska heter det Christmas spirit, den där varma generösa och medmänskliga känslan vi lite till mans får inom oss så här i jultid. Men vad ska vi kalla det på svenska? Vad sägs om Upplands-Bro-anda? Varm i hjärtat av generositet - vem blir inte det!?

Redaktören har ordet

Alldeles, alldeles varm i hjärtat blir jag av den generositet och omtanke om sina medmänniskor som frodas i vår fina kommun. Jag kan inte låta bli att både förundras och undra.

Vad är det som händer?

Är det en tydlig markering mot de mörka, hårda tongångar och det hårda åsiktsklimatet som ett fåtal individer styr i sociala medier? En motkraft mot det som sargar vårt samhälle och vår känsla av tillhörighet och trygghet?

Eller är det en omvänd protest, där godhet, generositet och empati används som "vapen" för att tända hopp och skapa gemenskap?


Kan det vara en slump att julens budskap om att ge till dem som behöver det mest i år verkar ha blommat ut i ett sällan skådat generositetsregn!?!

Oavsett vilket så blir jag varm hela vägen in i hjärteroten! För signalvärdet är makalöst starkt!

Vi är Upplands-Bro och här bryr vi oss om varandra!

Redan i inledningen vill jag uppmana er som gör och gjort goda julgärningar i sann Emil-i-Lönneberga-anda och som jag glömt berätta om här i min text att höra av er! Självklart ska även ni lyftas fram! För vi behöver få höra om allt gott som görs för att få balans i vår tillvaro! När fokus hamnar på det negativa blir det nämligen obalans. En negativ nyhet väger tyngre än 10-20-100 goda nyheter. Den negativa etsar sig fast på ett imponerande svårslaget sätt medan det positiva lätt glöms bort. 

Positiva nyheter förringar på inget vis det negativa. Avfärdar inte det som oviktigt eller osant. Det bara bidrar till helhetsbilden.

För målar vi en bild endast i svart färg, blir den just svart. Men använder vi den svarta färgen i olika grå nyanser, lägger till hela färgspektrat, så får vi en levande och mer sann bild. Vi får perspektiv och vi får balans. För verkligheten är aldrig bara svart. Inte ens i mörkaste natten...

För mig är gemenskap och tillhörighet något som hör julen - och samhället till. Vi kan alla bidra till det efter bästa förmåga. På vårat eget, individanpassade, sätt och utifrån just våra förutsättningar. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Om så bara med ett leende och en vänlig hälsning i dörren på väg in till affären! Allt behöver inte kosta pengar för att ge ringar på vattnet. Den du möter i dörren kanske inte blivit "sedd" på flera dagar - då är ett leende guld värt! 

I varje vänlig gest, i varje omtanke och omsorgsfull handling om och för våra medmänniskor har vi möjlighet att sätta en liten gnutta färg på en medmänniskas verklighetsbild. För vissa kommer det naturligt, och för mig är de hjältar!

Gemenskap, tillhörighet och omsorg om sina medmänniskor är viktigt i ett samhälle!
Bild:Pixabay
Gemenskap, tillhörighet och omsorg om sina medmänniskor är viktigt i ett samhälle!

Jag har många jag vill lyfta som sanna jul-hjältar! Jag är ödmjukt medveten om att jag säkerligen missat någon / några som absolut borde finnas i min Super-hjältelista och jag hoppas ni har överseende med det! Och hjälper mig att fylla på listan!

Systerskap i Bro
Sussanne, Malin och Sari
 och alla deras med-systrar som gör gott här och där och överallt! De samlar in pengar till dem som behöver, ordnar musikcafé och Språkcafé. Och den 22 december har de tillsammans med krögaren Martin Lexén på EttPlusTvå bjudit in till julbord. 124 personer kommer att närvara och Håbo Buss sponsrar med bussresan.

Lejondals Slott, genom VD Camilla Bring, som skänker bort julbordsmatlådor till dem som behöver tillsammans med Systerskap i Bro. Både generöst och klimatsmart!Bild:Pixabay

MäklarHuset i Kungsängen och Bro som i år beslutat att i stället för att ha den traditionella julklappen till sig själva/personalen vill skänka motsvarande peng till dem som behöver det bättre. Systerskap i Bro är även här med som "distributörer". 

Faruk på Grillbaren i Bro som skänker mat till dem som har det svårt.

Willys och Kyrkan i Bro som bjuder in till ett julbord den 18/12 för dem som är ensamma till jul.

Petjos Café och Konditori samt restaurang Golden Cave i Kungsängen, Dani och Maykel samt Emin, bjuder in till julfirande på Petjos på självaste julafton. Klockan 11-14 är alla som firar jul ensamma eller som vill fira en stund i en stor härlig gemenskap bjudna på julbord.


Ta hand om varandra! Kom ihåg att få saker smittar så snabbt som ett leende och vänlighet!

//Karin

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 4/4
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro Påskmarknad
Tisdag 7/4
Filmvisning på Klint
Lördag 18/4
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 25/4
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 2/5
Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 9/5
Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 16/5
Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 23/5
Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 30/5
Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
avståndsannons

U-B kommun Hjälp i Coronatid mars 20

U-B kommun Hållbarhet feb 20

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen