UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 28 september 2021 - klockan 16:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Har du sett destinationsplattformen visitupplandsbro.com - där hittar du det mesta du behöver veta om besöksnäringen i vår kommun


Karin Sidén 2021-05-10

Välkommen till Upplands-Bro! På plattformen visitupplandsbro.com finns det mesta du behöver veta om vår vackra kommun.
Välkommen till Upplands-Bro! På plattformen visitupplandsbro.com finns det mesta du behöver veta om vår vackra kommun.

Inför sommaren lanserades en ny turism- och besöksnäringsportal, visitupplandsbro.com. På den kommer det mesta som är värt att veta om alla kommunens besöks- och utflyktsmål att samlas. Portalen är ett initiativ från Företagarna Upplands-Bro och har arbetats fram i samarbete med Upplands-Bro kommun och många lokala företagare. 

På destinationsplattformen visitupplandsbro ska man enkelt kunna hitta information om lokala restauranger, kaféer, hotell, golfbanor, badplatser och trevliga aktiviteter för alla åldrar. Det finns även en Facebooksida samt ett Instagramkonto kopplat till portalen.

-Vid lanseringen var det redan mer än 55 lokala företag som gått med, och fler kommer, säger Birgitta Dickson, ordförande i Företagarna Upplands-Bro. Det finns ett stort engagemang och nu kan det bara bli bättre, avslutar hon.

-Nu är vi redo att digitalt guida många nya och gamla besökare i vår härliga kommun, säger projektledaren Camilla Bring. Visitupplandsbro uppmuntrar kommuninvånarna till både hemester och helgutflykter i vår egen kommun. Här finns något för alla!

För lite drygt ett år sedan hölls ett "krismöte" på Lejondals slott, där representanter från kommunen mötte näringsidkare inom besöksnäringen för att prata om den situation som uppstått på grund av Covid-19 och de restriktioner som införts. Nödvändiga restriktioner för samhället och på individnivå, men samtidigt förödande för många företag.

"Krismötet" blev startskottet för många bra initiativ som man den 10 maj i år krönte genom att lansera den största "babyn" från mötet. Klockan 13.00 lanseras visitupplandsbro.com, en destinationsportal där det mesta du som invånare och besökare i Upplands-Bro behöver veta om kommunens besöks- och utflyktsmål. 

På visitupplandsbro finns information om restauranger, kaféer, hotell, naturupplevelser, sevärdheter, golfbanor, badplatser och trevliga aktiviteter för alla åldrar. Det är helt enkelt en "skattkarta" för den som vill hitta på något (nytt) att göra, oavsett om man bott här hela livet, är nyinflyttad eller besöker kommunen för första gången. Här kan du se en filmsnutt från lanseringen av plattformen visitupplandsbro.com 

Lanseringen av portalen live-sändes på kommunens youtube-kanal klockan 13, den 10/5.
Lanseringen av portalen live-sändes på kommunens youtube-kanal klockan 13, den 10/5.

-Upplands-Bro är en fantastisk kommun. Det finns så mycket att se och så mycket att göra. Det är med stor glädje och stolthet jag ser och välkomnar lanseringen av ”Visit Upplands-Bro”, så att fler både i och utanför Upplands-Bro kan upptäcka allt fantastiskt i vår fina kommun, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. 

-Det är också glädjande att den idé som föddes på ett dialogmöte, mellan oss i kommunen och de företag som drabbades så chockartat hårt när pandemin drabbade oss alla för ett drygt år sedan, förvaltats och utvecklats så bra av vårt lokala näringsliv. Det visar på styrkan och förmågan som finns i vårt lokala näringsliv.

Birgitta Dickson, som är ordförande i Företagarna Upplands-Bro, har på nära håll sett hur coronapandemins restriktioner påverkat företagen och företagarna.

-I det läge som rådde med pandemins start förra våren kunde vi lokala företagare välja mellan att ge upp eller att utvecklas. Vi valde det senare.

Birgitta utvecklar:

-Kris = utveckling! Hur konstigt det än låter, men för oerhört många företagare stämmer det. Inte minst här i Upplands-Bro, och inte bara i den egna verksamheten. I det tuffa läge som varit har vi ändå kunnat lyfta blicken och se i ett större perspektiv och jag är oerhört stolt över vad vi lyckats åstadkomma. Tillsammans, medlemmar i Företagarna och många andra lokala företag, drog vi igång projektet Visitupplandsbro – med Facebook, Instagram, print och nu även webb.

-Kommunen kom med på ett tidigt stadium och överallt fick vi tummen upp. Tack vare vår fantastiska projektledare, tillika styrelsens vice ordförande Camilla Bring, och allas engagemang för vår härliga kommun och dess fina möjligheter ser vi nu oerhört ljust på framtiden för våra engagerade och duktiga lokala företagare, avslutar hon och bollar över till 
Camilla Bring som säger:

-För många näringsidkare inom besöksnäringen har det varit ett tufft år. Det vet jag av egen erfarenhet eftersom min egen arbetsplats, Lejondals slott, tidigt kände sig tvingade att stänga. Andra konferensanläggningar och företag inom besöksnäringen i kommunen har kämpat hårt för att hålla näsan över ytan, men med kniven mot strupen i över ett års tid är man i behov av ljusglimtar. Jag hoppas och tror att vår nya portal, visitupplandsbro.com, är just en sådan ljusglimt. En hjälpande hand - och ett tillskott till oss alla som bor och verkar i kommunen. Målet med visitupplandsbro är att attrahera både nya besökare till kommunen och att locka fler kommuninvånare att tillbringa en del eller hela sin semester på hemmaplan.

Camilla fortsätter:

-Man blir så lätt hemmablind. Ser inte allt det fina den egna trakten har att erbjuda. Så jag uppmanar verkligen alla Upplands-Broare att ha som mål att i vår och sommar besöka minst tre för dem nya besöksmål i sin hemkommun. Lite som när man är turist på besök i en ny stad eller på en ny plats och nyfiket ser sig omkring. Var nyfiken på din hemkommun! Jag kan lova att du bli glatt överraskad av allt fint som finns! Fin natur, härliga besöksmål och duktiga näringsidkare.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 28/9
Föredrag på Stationshuset i Bro: Polisens lokala arbete
Lördag 2/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Onsdag 6/10
Föredrag på Stationshuset i Bro: Omdaning Bro
Söndag 10/10
HÖSTMARKNAD på Säbyholm
Lördag 16/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 30/10
LOPPIS vid Stationshuset
Lördag 27/11
LOPPIS vid Stationshuset
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen