UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 23 april 2021 - klockan 13:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Har du som ungdom svårt att tjäna pengar?
UNGDOMSNYTT


UNGDOMSNYTT 2020-08-12


Nu under dessa tider är det ännu svårare att tjäna pengar som ungdom än det varit förut. Många jobb kräver tidigare erfarenheter och att man ska vara minst 18 år gammal, vilket gör det svårt för många ungdomar.  I denna artikel har vi samlat en del tips på olika sätt att tjäna pengar för dig som ungdom i Upplands-Bro kommun.


Döma matcher

Du som är 13 år och äldre har chansen att tjäna pengar genom att döma matcher inom många olika idrotter. De meriter som krävs för att vara en domare är en dagsutbildning som du behöver söka till. Exempel på sporter är basket, fotboll och innebandy. Domare är ett fysiskt aktivt jobb, du får jobba med olika människor men viktigast av allt är att du får nya erfarenheter. Arbetstiderna är flexibla och kan variera. Jobbet är kul, utmanande, lärorikt och ansvarsfullt. Om du tillhör en idrottsförening brukar du kunna ta hjälp av dem att söka till utbildningen.

Loppis

Loppis, också kallat loppmarknad, är ett lätt och smart sätt att både tjäna pengar på och bli av med saker som ligger och skräpar hemma. Man kan få användning av gamla saker på ett miljövänligt sätt. Nu under coronatider är många loppisar inställda men man kan vända sig till olika nätsidor eller boka in sig på loppisen i Bro som är corona-anpassad. http://www.loppisibro.se/

Sommarjobb

Upplands-Bro kommun erbjuder feriejobb till ungdomar mellan 16–20 år. Du kan bli erbjuden en mängd olika jobb som service, jobba på förskola, handel, transport med mera. Som feriearbetare jobbar du i tre veckor under sommaren. Du får en inblick i arbetslivet, du lär dig att ta ansvar, du tjänar pengar och får chansen att knyta kontakter för framtiden. Golfbanor i Kungsängen och Bro är också bra platser för ungdomar att söka sommarjobb på.

Restauranger, butiker och liknande

Det finns övriga jobb i kommunen som exempelvis restauranger, mataffärer och övriga butiker. Dessa “riktiga” jobb kräver oftast att man lämnar in sitt CV till arbetsgivaren. I ditt CV ska det gärna stå vilken utbildning du har gått, vilka tidigare arbetserfarenheter du har och det kan även vara bra att skriva lite kort om dig själv. Vill du ha hjälp med ditt CV och ditt personliga brev kan du vända dig till din närmsta fritids/ungdomsgård, där får du hjälp av personalen.

Dessa är såklart inte alla möjliga jobb utan bara exempel på en del som finns tillgängliga för ungdomar i kommunen. Det är viktigt att som ung samla på sig erfarenheter till framtida jobb och kommande utmaningar i livet.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen