UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 22 mars 2018 - klockan 20:27 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Källskolan reser sig likt fågeln Fenix


Karin Sidén 2017-03-09

I början av februari var det här fortfarande en grässlänt. Sedan dess har massor hänt och nu står en skolbyggnad på plats. Bilden är tagen den 7 mars.
Bild:Karin Sidén
I början av februari var det här fortfarande en grässlänt. Sedan dess har massor hänt och nu står en skolbyggnad på plats. Bilden är tagen den 7 mars.

Nya Källskolan växer fram så det knakar. På bara ett fåtal veckor har markarbetet, grunden och skolbyggnaden vuxit fram. Med ett smart modulsystem går bygget i rekordfart och skolans ledning hyser förhoppningen att kunna "hämta hem" sina elever och personalen, som sedan den förödande branden i september varit utlokaliserade i temporära lokaler på olika platser, till den nya fina skolbyggnaden redan till våren.

Den förödande branden på kvällen den 13 september där hela Källskolan Brunna brann ner till grunden är tveklöst ett ledsamt och tungt kapitel i friskolans historiebok. Samtidigt blev branden också ett kitt som svetsade samman personal, elever och föräldrar och därigenom även upptakten på ett nytt spännande och hoppfullt kapitel. För byggnaden är ju egentligen bara ett skal - eftersom själva verksamheten, hjärtat och själen, inte finns i väggarna, taket och golvet utan i just personalen, eleverna och föräldrarna.

Sedan branden har verksamheten varit inhyst i temporära lokaler i förskolan Blåsippans lokaler på Ringvägen i Kungsängen, samt i Villa Skoga och i Skogakyrkan i Kungsängens centrum. Skolans ledning och kommunen tittade på olika lösningar för en uppbyggnad och enades tidigt om att önskan om att husera hela verksamheten på en plats i stället för som tidigare på två platser var väl värd att uppfylla. Källskolan har sedan flera år haft verksamheten för de äldre årskurserna, år 6-9, på Ekhammarskolans område och när kommunen erbjöd att upplåta mark i anslutning till Källskolan Ekhammar tackade man ja till det.

Bild:Karin Sidén

I februari påbörjades markarbetet och rördragningen för vatten och avlopp och under sportlovet kom så modulerna som nu byggs ihop till en ny skolbyggnad. Byggnationen har gått imponerande fort och förutsatt att det inte tillstöter några problem räknar skolans rektor Bo Nyberg med att kunna påbörja inflyttningen redan i vår.

-Företaget Indus i Bro har levererat skolmodulerna och har också stått för projekteringen av bygget. Vårt samarbete med Indus har fungerat mycket bra och vi är glada att vi hittade detta företag i Bro! Deras skol- och förskolemoduler ligger klart i framkant när det gäller kvalitet och utförande. Just nu pågår arbete med anpassningar av modulerna, och det beräknas vara klart vecka 15, berättar Bo Nyberg och fortsätter:

-Vi har nu fått ett preliminärt datum för slutbesiktning, den 12 april. Därefter får vi tillträde till lokalerna och kan påbörja arbetet med att inreda skolan med möbler, skåp och material. Hur lång tid vi behöver för att inreda lokalerna kan vi ännu inte säga men förhoppningsvis kan flytten ske i slutet av april.

Arbetet med skolgården kommer att påbörjas under våren, men iordningställandet av utomhusmiljön beräknas inte vara klart förrän tidigast till höstterminens start.

-Elever, föräldrar och personal har på ett bragdartat sätt tagit sig genom denna prövning som branden med alla dess förvecklingar inneburit. Skolledningen och styrelsen vill passa på att ge en stor eloge till alla som kämpat så väl och inte minst till vår personal som vägrat att ge upp, säger Bo Nyberg.

 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/3
SAGOSTUND på franska
Fredag 23/3
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
Lördag 24/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Församlingen Arken bjuder in till ÖPPET HUS
SAGOSTUND på franska
Söndag 25/3
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
Torsdag 5/4
TV-spelshäng i Verkstan
Lördag 7/4
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 8/4
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
avståndsannons

U-Bkommun Earth Hour 18

Kultur & Fritid vt 18 Vårsalongen rösta

Bro Centrum Påsk 18

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Woodys Bra produkter april 17
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen