Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 7 juni 2023 - klockan 20:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kommunens webb får ny kostym och enklare navigering
Meddelande från Upplands-Bro kommun


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2022-09-14

Bild:Upplands-Bro kommun

Från onsdag 14 september, har kommunens webbplats upplands-bro.se ny kostym – och flera nya smarta funktioner. Med utgångspunkt i en gedigen förstudie och med inspiration från e-handelssajter, har den nya webben designats för att passa i princip alla invånare.

Det är stor variation på de ärenden som besökarna till kommunens webb behöver hjälp med. En vill ansöka om bygglov, en annan vill anmäla sitt barn till förskola, någon är intresserad av ett byggprojekt och en annan av äldreomsorg.

Under ett års tid har arbetet med att ta fram en ny webbplats pågått, som gör det möjligt för våra invånare att hantera alla typer av ärenden på ett smidigt sätt.

- Kommunen finns till för alla Upplands-Broare. Den nya webbplatsen gör att ärenden kan skötas mer effektivt, vilket är bra för invånare och medarbetare samt för ekonomin. En tydlig och väl fungerande webb handlar om att ge våra invånare bättre service och en bättre känsla då de möter kommunen digitalt, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tillgänglighet handlar till stor del om teknik, men också om att innehållet på sidan behöver vara tydligt och enkelt, så att alla kan förstå. Därför har alla texter på den nya webben skrivits om.

- Det här är en omfattande satsning för att se till att vi ger god service till Upplands-Broborna, även digitalt. Det är en viktig demokratisk fråga när allt fler delar av samhället digitaliseras, säger Ida Texell, kommundirektör.

Många i kommunen deltog i den förstudie som inledde projektet, vilket gav viktig information om hur webbplatsen behövde utformas för att passa så många som möjligt.

För att den ska vara tillgänglig är det avgörande att besökarna enkelt hittar det de behöver på webben. Därför välkomnas man numera med en fråga om vad man behöver hjälp med idag. Besökaren och klickar i om hen är på webben som vårdnadshavare, husägare, ungdom eller annat.

- Vår nya webb fungerar på liknande sätt som de stora e-handelssajterna. Det ska vara lika enkelt att hantera sina ärenden hos kommunen som det är att klicka hem ett par skor. Besöker du exempelvis webben som vårdnadshavare, och klickar in dig på skolor, så får du även tips om skolskjuts, skolmat, fritidsgårdar och annat som är relevant om du har barn, säger Sara Eklind, kommunikations- och digitaliseringschef.

Självklart kan man även på traditionellt sätt navigera i huvudmenyn och använda sökfältet för att söka fram det man letar efter på webbplatsen.

En ny funktion som lanseras samtidigt är att personalen i Kontaktcenter nu finns tillgängliga för invånarna via videosamtal. Personlig service, fast hemifrån.

Via länken når du kommunens hemsida där det finns en filmsnutt som visar hur den nya sidan fungerar.


Tipsa en vän Skriv utKalender

Onsdag 7/6
Röda korsets stick- och språkcafé
Fredag 9/6
Drop-in på Hörselbussen
Lördag 10/6
Röda korsets secondhand o café
Söndag 18/6
Vandring: De vilda blommornas dag
Onsdag 30/8
Drop-in på Hörselbussen
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen