Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 9 december 2023 - klockan 10:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kulturklubb ska hjälpa äldre att hitta evenemang
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2023-02-24

Ulrika Karén, Magnus Carlberg, Eva Falk, Felicia Rydin, Sara Lindell Heed, Lukas Bengtsson De Veen och Helena Karlsson, samtliga från kultur- och fritidskontoret, kommer att turas om att berätta om kulturevenemang på träffarna med Kulturklubben.
Bild:Upplands-Bro kommun
Ulrika Karén, Magnus Carlberg, Eva Falk, Felicia Rydin, Sara Lindell Heed, Lukas Bengtsson De Veen och Helena Karlsson, samtliga från kultur- och fritidskontoret, kommer att turas om att berätta om kulturevenemang på träffarna med Kulturklubben.

I veckan startade Kulturklubben i Upplands-Bro. Målet är att nå ut till fler äldre invånare med information om kulturevenemang i kommunen och att skapa dialog kring vilka kulturaktiviteter som intresserar en äldre målgrupp.

Bakom initiativet står Helena Karlsson, kultursamordnare och producent på kultur- och fritidskontoret på Upplands-Bro kommun.

- Det finns många äldre som inte använder sig av datorer, surfplattor eller mobiltelefoner och de tycker det är svårt att hitta information om våra lokala evenemang. Med Kulturklubben, där vi träffas varannan månad och berättar vad som är på gång, så når vi den målgruppen på ett helt nytt sätt, berättar Helena.


Äldre ambassadörer

En annan förhoppning är att de som går med i klubben blir lite av ambassadörer för kulturlivet i kommunen.

- Det blir en win-win. Medlemmarna får fina tips om föreställningar, föreläsningar och andra kulturaktiviteter och kan samtidigt bidra till att locka fler deltagare till våra lokala evenemang när de sprider informationen till vänner och bekanta, säger kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt Nencioni och tillägger:

- Klubben blir en viktig mötesplats för samvaro men också plattform för dialog och inflytande över Upplands-Bros programverksamhet. Jag hoppas många tar chans att vara med och påverka kulturverksamheten i kommunen.


Ett steg mot värdigt åldrande

På uppstartsmötet som hölls 22 februari fanns ett 20-tal representanter för föreningar, organisationer och äldreboenden på plats och fick höra kommunens kulturproducenter berätta om kommande kulturevenemang och svara på frågor.

- För att aktivt bereda möjligheten för alla medborgare att ta del av ett rikt kulturliv är initiativet med Kulturklubben ett steg i rätt riktning för ett värdigt åldrande, säger Helena Åman, socialchef.


Tipsa en vän Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen