UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 23 mars 2018 - klockan 17:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Lokala Villaägarföreningarna möter politikerna i utfrågning


Karin Sidén 2017-10-10

I kväll, tisdagen den 10 oktober, kommer kommunens lokalpolitiker att delta i en frågestund arrangerad av Villaägarföreningarna i Upplands-Bro. Politikerutfrågningen är öppen för allmänheten så känner du som boende i villa eller radhus att du har någon fråga du skulle vilja ha svar på eller bara i allmänhet är nyfiken på vad som kommer upp till diskussion är du välkommen att delta. Utfrågningen sker i Kulturhuset i Kungsängen.

Villaägarföreningarna i Upplands-Bro arbetar målmedvetet för att förbättra kommunen på många olika sätt. Bland annat gör de namninsamlingar samt enkätundersökningar för att belysa utvecklingsområden. I kväll arrangerar man en politikerutfrågning dit man bjudit in de lokala polistiska partierna för att börja ta tempen på dem inför det stundande valet. Bland annat kommer  utfrågning handla om partiernas tankar om utvecklingen av centrum i både Bro och Kungsängen, infrastrukturen i den snabbt växande kommunen och den ständigt aktuella och mycket viktiga trygghetsfrågan.

Berndt Lundgren, vice ordförande i Villaägarföreningen i Bro:

-Det finns många punkter vi skulle vilja få besked om. Infrastrukturen är en utav dem. Vår kommun växer snabbt nu. Det byggs bostäder på många platser vilket vi ser som mycket positivt. Men vi ser också mintre bra effekter av växandet. Man kan kalla det växtvärk! Utbyggnaden av Bro till exempel leder till akuta problem vid pendeltågstationen i Bro. Många tar bilen till tåget för att bussarna helt enkelt inte är ett alternativ när man bor utanför de centrala delarna av Bro. Den södra infartsparkeringen är helt överfull med parkerade bilar, och många ställer sig på åkern för att det inte finns plats. Parkeringssituationen är kaosartad! Bro ska växa med 19 000 personer enligt de byggplaner som finns så kommunikationsfrågan kring pendeltågsstationen är viktig. Med fler boende i Bro ökar problemen som ingen inom politiken verkar ta tag i. Här vill vi ha svar!

Så sent som i september genomförde Villaägarföreningen i Bro en trygghetsenkät i samband med Fest i Byn och resultatet från den kommer med att ligga till grund för en del av frågorna politikerna ska få chansen att besvara.

Frågestunden arrangeras av Villaägarföreningarna, men är öppen för allmänheten. Den börjar klockan 18.30 och genomförs i Kulturhuset i Kungsängen.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Fredag 23/3
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
Lördag 24/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Församlingen Arken bjuder in till ÖPPET HUS
SAGOSTUND på franska
Söndag 25/3
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
Torsdag 5/4
TV-spelshäng i Verkstan
Lördag 7/4
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 8/4
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
Tisdag 10/4
Bokcirkel för vuxna
avståndsannons

U-Bkommun Earth Hour 18

Kultur & Fritid vt 18 Vårsalongen rösta

Bro Centrum Påsk 18

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Woodys Bra produkter april 17
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen