Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 22 februari 2024 - klockan 21:32 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Möt årets Sparbanken-i-Enköping-stipendiater!


Karin Sidén 2022-11-23

Årets Utvecklingsstipendiat är Rintje Rood, Föreningen Våga va' dig själv. Årets Förening är Barnens Konst Klubb/ Ungdomars Konst Klubb (BKK/UKK), här representerad av Arezo Sherzad, Årets Ungdomsledare är Marcel Lundstad, handbollstränare i Kungsängens SK. Och KSK, här representerade av ordförande Anders Melin, får ett \
Bild:Karin Sidén
Årets Utvecklingsstipendiat är Rintje Rood, Föreningen Våga va' dig själv. Årets Förening är Barnens Konst Klubb/ Ungdomars Konst Klubb (BKK/UKK), här representerad av Arezo Sherzad, Årets Ungdomsledare är Marcel Lundstad, handbollstränare i Kungsängens SK. Och KSK, här representerade av ordförande Anders Melin, får ett "medföljande" ledarutvecklingsstipendium för att fortsätta satsa sina ledare.
 


Sparbanken i Enköping delar varje år ut stipendier i "sina" kommuner, med andra ord i Upplands-Bro, Håbo och Enköping. Genom stipendierna stöttar och uppmuntrar man ungdomar, ledare samt föreningar till fortsatt utveckling och satsning inom idrott, föreningsliv och/eller kultur.

Årets utdelning, som var den 21:a i ordningen, blev en glad och uppsluppen tillställning på bankkontoret där fyra olika stipendier om vardera 30 000 kronor delades ut av Sparbanken i Enköpings vice ordförande Catharina Andersson samt Johan Arktell, kontorschef.

För 21:e året i rad har Sparbanken i Enköping delat ut stipendier till ungdomsledare, ungdomsföreningar och utvecklingsstipendiater i bankens tre hemkommuner Upplands-Bro, Håbo och Enköping. Sammanlagt delar man ut 360 000 kronor i de tre kommunerna.

Sedan starten 2001 har Sparbanken i Enköping delat ut flertalet miljoner kronor i stipendier i de tre kommunerna. Stipenderna är ett sätt för banken att "återinvestera" sin vinst i den lokala ungdomsverksamheten och samtidigt visa sin uppskattning för den viktiga insats som ledarna och föreningarna gör för att barn och ungas fritid ska vara både stimulerande och meningsfull.

Catharina Andersson, vice ordförande i Sparbanken i Enköping, och Johan Arktell, kontorschef i Kungsängen, var värdar för årets stipendieceremoni. Närvarade gjorde även Magnus Bromark, bankens VD. 


Sparbanken Enköping representerades av VD Magnus Bromark, längst till vänster, samt kontorschef Johan Arktell och vice ordförande Catharina Andersson, som båda står till höger i bild.
Bild:Karin Sidén
Sparbanken Enköping representerades av VD Magnus Bromark, längst till vänster, samt kontorschef Johan Arktell och vice ordförande Catharina Andersson, som båda står till höger i bild.

- Den här dagen är utan tvekan en av de absolut roligaste jobb-dagarna på året! Att få dela ut pengar till duktiga stipendiater och samtidigt vara med och påverka samhället i "våra" kommuner är ren glädje, konstaterade Johan Arktell och fick medhåll av Magnus Bromark.

Innan Catharina Andersson delade ut stipendierna förklarade hon bakgrunden till varför man vill stötta ungdomsverksamheten: 

Årets Utvecklingsstipendium gick till Rintje Rood som är ungdomsledare i Föreningen Våga va' dig själv. Du kan läsa mer om föreningen och om Rintje via länken som finns här nedanför.
Bild:Karin Sidén
Årets Utvecklingsstipendium gick till Rintje Rood som är ungdomsledare i Föreningen Våga va' dig själv. Du kan läsa mer om föreningen och om Rintje via länken som finns här nedanför.

- Att vara närvarande och delaktiga i "våra" kommuner och bidra till ett bättre samhälle är något vi sätter stort värde i. Det gör vi bland annat genom sponsring och vårt engagemang i gymnasieskolornas UF-företag, men kanske särskilt genom att stötta föreningarnas barn-och ungdomsverksamhet genom att stimulera föreningarna att satsa mer på utbildning av ungdomsledare. 

- Eftersom vi menar att nyckeln till en bra ungdomsverksamhet är bra ungdomsledare delar vi ut ungdomsledarstipendier varje år. Med stipendierna vill vi uppmärksamma ungdomsledarnas fantastiska och viktiga arbete i föreningslivet och samtidigt stimulera föreningar / organisationer att satsa mer på utbildning av ungdomsledare.

De 120 000 kronor som delas ut i Upplands-Bro fördelas i fyra olika potter. 30 000 kronor går till Årets Förening och 30 000 kronor till Årets Ungdomsledare med ett "medföljande", lika stort, stipendium till ungdomsledarens förening som uppmuntran att fortsätta utveckla klubbens ledare.

Sist men inte minst delar man ut 30 000 kronor i utvecklingsstipendium som går till en framgångsrik och hårdsatsande ungdom. Och det är nödvändigtvis inte en idrottsprestation som belönas, även om det är något vanligare. 

Marcel Lundstad är handbollstränare i Kungsängens SK.
Bild:Karin Sidén
Marcel Lundstad är handbollstränare i Kungsängens SK.

Anders Melin, ordförande i Kungsängens SK, och Marcel Lundstad, med ett stipendium till föreningen och ett till Marcel.
Bild:Karin Sidén
Anders Melin, ordförande i Kungsängens SK, och Marcel Lundstad, med ett stipendium till föreningen och ett till Marcel.

&Aring;rets Förening i Upplands-Bro är Föreningen Barnens Konst Klubb/ Ungdomars Konst Klubb (BKK/UKK), här representerad av <span>Arezo Sherzad. Med på länk under stipendieutdelningen fanns även föreningens ordförande <span>Jenny Berntsson som hade fastnat i trafiken.</span></span>
Bild:Karin Sidén
Årets Förening i Upplands-Bro är Föreningen Barnens Konst Klubb/ Ungdomars Konst Klubb (BKK/UKK), här representerad av Arezo Sherzad. Med på länk under stipendieutdelningen fanns även föreningens ordförande Jenny Berntsson som hade fastnat i trafiken.

Årets stipendiater är:
Årets utvecklingsstipendium går till Rintje Rood, som är en mycket engagerad och uppskattad - och ung - ledare i Föreningen Våga va' dig själv. (här kan du läsa mer om Rintje och om föreningen Våga va' dig själv) Årets Ungdomsledare är Marcel Lundstad, handbollstränare i Kungsängens SK och Årets förening är Barnens Konst Klubb/ Ungdomars Konst Klubb (BKK/UKK)

Motiveringarna lyder:


Sparbanken i Enköpings Utvecklingsstipendium för 2022 går till Rintje Rood med 30 000 kronor

Med engagemang, mod, omtanke och glädje är Rintje Rood med sina 18 år - idag en sann förebild för ungdomar. Efter att ha varit blyg och ofta ensam är han idag en uppskattad och duktig ungdomsledare som på ett personligt sätt är engagerad, driftig och bidrar till en värld där ungdomar bryr sig, trivs och växer. En värld där alla vågar vara sig själva och tillåter andra att vara sig själva genom att skapa sammanhang som gör bestående skillnad i ungdomars liv.Sparbanken i Enköpings Ungdomsledarstipendium för 2022 går till Marcel Lundstad som tilldelas 30 000 kr

Till en kompetent och skicklig ungdomsledare för hans insatser i Kungsängen Sportklubb. Han är en god förebild för handbolls-ungdomarna. En ledare som med hela sitt hjärta på ett föredömligt sätt alltid har respekt för individen samtidigt som han sporrar deras utveckling.

Marcel Lundstad lägger ner hela sin själ i föreningens verksamhet både i smått och stort. Med ett unikt engagemang som står i en klass för sig lyckas han få sin tid att räcka till betydligt mer än vad man normalt kan förvänta sig av en ungdomsledare. Troget står han vid deras sida vid träningar och matcher ibland runt om i hela Sverige. Han bidrar också till att man kan ha handboll på schemat vid Upplands-Bro gymnasiet.

Och eftersom Marcel Lundstad tilldelas Årets Ungdomsledare-stipendiet får hans förening Kungsängens SK ett lika stort stipendium som uppmuntran att fortsätta satsa på föreningens ledare.Sparbanken i Enköpings Föreningsstipendium för 2022 går till Föreningen Barnens Konst Klubb/ Ungdomars Konst Klubb (BKK/UKK) som tilldelas 30 000 kronor

Till en barn- och ungdomsförening som blev till efter ett projekt sommaren 2022 när 700 unga fick skapa fritt i centrala Bro under 3 veckor. En förening som är en viktig samtidsaktör för återväxt av Upplands-Bro konstliv och även en del i ett nationellt nätverk. Grunden för verksamheten är ett skapande utifrån barnens villkor och initiativ under demokratiska former där processen är huvudsaken och inte resultatet. De unga har ett reellt inflytande och ansvar över verksamheten. Professionella konstnärer medverkar som stöd, förmedlare och möjliggörare.

Klubben skapar grupptillhörighet, gemenskap, och engagemang, inte bara på individuell nivå utan även på ett socialt och samhällsutvecklande plan, där strukturer genom aktiviteter kan förändra samhället och konstfältet över tid.Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen