UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 13 augusti 2020 - klockan 23:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Manifestation mot våld i Bro


Karin Sidén 2019-08-22


Nu på söndag, den 25 augusti, arrangeras en manifestation emot det upptrappade våldet i kommunen. Manifestationen ”Tillsammans emot våldet” arrangeras i Bro och är ett resultat av den senaste tidens uppmärksammade skjutningar.

En Anti-vålds-manifestationen arrangeras i Bro centrum på söndag. Mellan klockan 13 och 15 blir det tal och musikframträdanden och alla är välkomna att delta. Manifestationen arrangeras av kommunen i samarbete med Fryshuset, Vuxna på gång, Grannsamverkan och Frivilliga resursgruppen och avslutas med ett gemensamt protesttåg.

Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), kommer också att delta i manifestationen.

-Kommunens unga har själva tagit initiativet till den här manifestationen. Därför känns det extra viktigt att delta och jag hoppas att så många Upplands-Brobor som möjligt sluter upp på söndag och visar att vi aldrig kommer att acceptera våld i samhället.

Fredrik Kjos betonar att det inte rör sig om en politisk manifestation utan är en manifestation för att hylla samhällets alla goda krafter.

-Majoriteten av alla invånare i Upplands-Bro älskar sin hembygd och vill inget annat än att leva och trivas här. Det finns massor med goda krafter, men deras röster hörs inte alltid över de mörka krafter som tyvärr gör sig hörda med en helt annan röststyrka. Syftet med den här manifestationen är att samla alla goda krafter så att vi tillsammans kan visa att vi inte accepterar våld i samhället. Att det sker på initiativ av ungdomar i Bro gör det extra angeläget och jag hoppas att vi är många, många som sluter upp i Bro centrum på söndag för att framföra vårt budskap: Vi accepterar inte våld!


Scenprogrammet är under utveckling.
Bild:Skärmdump från kommunens hemsida
Scenprogrammet är under utveckling.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen