UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 2 juli 2020 - klockan 08:13 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Midsommarfirande i Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-06-14

Arkivbilder från Midsommarfirandet vid Kungsängens Hembygdsgård 2013.
Bild:Tommy Sidén
Arkivbilder från Midsommarfirandet vid Kungsängens Hembygdsgård 2013.

Med bara en vecka kvar till en av årets stora familjehögtider, Midsommarafton, är det inte bara det beryktade midsommarvädret som upptar våra tankar. Hur, var och med vem vi ska fira högtiden är en annan fundering. Om man nu inte ska bege sig ut i skärgården, till Dalarna eller något annat mer högoktanigt MidsommarMekka, kan det ju vara intressant att veta vad som erbjuds här hemma. Svaret är att traditionellt firande med dans runt midsommarstången, lekar, lotterier och folkdans arrangeras på flera ställen i Upplands-Bro och med lite olika starttider så vill man kan man hinna med åtminstone ett par festplatser.

Midsommar i Kungsängen:

Traditionsenligt firande vid hembygdsgården som inleds i Kungsängens kyrka klockan 11.30 med "Hela kyrkan sjunger". Spelvilda spelar och sjunger. Medverkande: Ellinor Ryd, sång och fiol, Elisabet Ryd, sång och nyckelharpa, Marcus Mohlin, fiol, Nina Granat, cello, samt Leena-Maija Nee, kyrkomusiker.

Klockan 12.00 öppnar serveringen med hembakat bröd, grillning, lotterier och loppis och 13.00 reses stången. Därefter blir det dans runt stången samt dansuppvisning av Folkdansgillet.

Vill du vara med och klä midsommarstången? Då kan du komma till hembygdsgården kvällen innan midsommar, torsdagen den 21 juni klockan 18.30. Ta gärna med blommor!

Arrangör: Kungsängens FolkdansgilleEn blomsteräng i midsommartid ett vanligt år... I år när värmen kom så tidigt och envist bet sig fast ser det lite annorlunda ut. Frågan är om det går att samla sju sorters vilda blommor att lägga under kudden?<br /><br /><br /><br />
Bild:Karin Sidén
En blomsteräng i midsommartid ett vanligt år... I år när värmen kom så tidigt och envist bet sig fast ser det lite annorlunda ut. Frågan är om det går att samla sju sorters vilda blommor att lägga under kudden?

Midsommar i Bro:

Traditionsenligt firande vid Bro IP 
med midsommarstång, folkdans, fika, fiskdamm, luftgevärsskytte, lotterier och chokladhjul. Klockan 11.00-14.00. Klockan 12.00 reses stången och sedan blir det dans runt densamma.

Arrangör:
 Bro IKMidsommar i Håbo-Tibble:

Traditionsenligt midsommarfirande i Tjusta by. Klockan 14.00 reses stången. Dans runt midsommarstången till levande musik, ponnyridning samt häst och vagn. Kaféet är öppet med hembakat, kaffe och dryck.

Vill du vara med och plocka blommor till midsommarstången? Torsdag den 21 juni klockan 17.00 samlas vi för att plocka blommor. Enklare mat kommer att finnas.

Arrangör: Håtuna Håbo-Tibble hembygdsförening

Arkivbilder från Midsommarfirandet vid Bro IP 2013.
Bild:Tommy Sidén
Arkivbilder från Midsommarfirandet vid Bro IP 2013.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen