UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 23 april 2021 - klockan 12:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu får de äntligen igenom sin vilja - Bro:n flyttar tillbaka
UNGDOMSNYTT


UNGDOMSNYTT 2020-06-25


Glädjebeskedet för ungdomarna i Bro: ungdomsgården Bro:n flyttar tillbaka till sina lokaler i Broskolan. Flytten sägs vara klar senast 1 augusti.

Under hösten 2019 fick ungdomarna i Bro besked om att deras ungdomsgård skulle flyttas till café Nyfiket i Bro centrum. Flytten uppskattades inte av ungdomarna och de krävde att en förändring skulle ske.


Det hela började med att ungdomsgården Bro:n tvingades byta lokaler under hösten 2019. De nya lokalerna hade begränsat utrymme och var inte anpassade för ungdomsverksamhet. Missnöjet märktes direkt bland ungdomarna vilket ledde till bildandet av ungdomsorganisationen Från Bro För Bro, med målsättningen att få till en förändring.

En av ungdomarna som var med och tog initiativet är Hussein:

-När vi fick höra att så många ungdomar var missnöjda över situationen valde vi att arrangera ett möte med politikerna i kommunen, där vi äntligen fick vår röst hörd. Vi har även som mål att den nya ungdomsgården ska vara en mer produktiv plats där alla känner sig välkomna. Vi har fantastiska fritidsledare och tillsammans ska vi nå detta mål.   


Fredrik ”Flebbe” Brangel Lindström, fritidsledare i Bro.
Bild:Sara Andersson
Fredrik ”Flebbe” Brangel Lindström, fritidsledare i Bro.

Till en början kände sig ungdomarna i Bro övergivna när flytten till Nyfiket skedde, de kände att kommunen inte brydde sig om dem. Nu när de äntligen fått besked om att Bro:n ska flyttas tillbaka till Broskolans lokaler är de överlyckliga.

-Det är väldigt bra att de tar initiativet att försöka göra Bro:n till en mer produktiv plats eftersom det kommer leda till att fler tjejer känner sig välkomna och trygga på ungdomsgården, berättar Siham och Lenia som brukar besöka Bro:n. 

Flebbe, som jobbar som fritidsledare i Bro, berättar om processen från förslag till flytt:

-Det är bra att ungdomarna tog initiativet och var engagerade, speciellt när de möttes med motstånd. Processen från förslag till flytt tar för lång tid och den måste förbättras.

Flebbe fortsätter:

-Jag känner att det är en väldigt dålig kanal mellan ungdomarna och politikerna och att det inte finns någon riktigt bra kommunikation. Vi fritidsledare kan förbättra den kanalen till en viss del men i grund och botten måste de (politikerna) vara villiga att lyssna och inte vara rädda för förändring.

Nu är flytten tillbaka till Broskolan ett faktum och kommunen har gett ungdomarna grönt ljus att påbörja flytten. Några som kommer att hjälpa till med flytten är ungdomsrådet, som består av ett gäng ungdomar i kommunen. Ungdomsrådet kom till i början av flyttprocessen och de har sedan dess varit med och hjälpt till under förloppet. Syftet med ungdomsrådet är att de ska representera Upplands-Bros ungdomar och fungera som en kanal mellan dem och politikerna.


Fredrik Kjos (M), Kommunstyrelsens ordförande.
Bild:Sara Andersson

Fredrik Kjos (M), Kommunstyrelsens ordförande.Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos, kände att flytten behövdes då Nyfiket inte var en produktiv plats samt att lokalerna inte var anpassade för en ungdomsgård med mycket trafik. Han ser även positivt på det nya samarbetet mellan ungdomarna och politikerna i kommunen.

-Vi vill behålla en bra kanal med ungdomarna genom god dialog med ungdomsrådet samt hålla kontakten med Från Bro För Bro, berättar Fredrik för oss.

Nu är flytten bekräftad och det är sagt att den ska vara klar senast 1 augusti, till allas glädje!


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen