UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 22 oktober 2020 - klockan 10:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu kan du tycka till om den föreslagna detaljplanen för Viby-området (gamla Coop-området i Brunna)


Karin Sidén 2020-09-10

Flygbild över Viby. Det planlagda området är cirka 14 hektar stort och föreslås inrymma bland annat drygt 800 bostäder i blandad bebyggelse. En grundskola, en förskola och livsmedelsbutik finns också med i detaljplanen.
Bild:Upplands-Bro kommun
Flygbild över Viby. Det planlagda området är cirka 14 hektar stort och föreslås inrymma bland annat drygt 800 bostäder i blandad bebyggelse. En grundskola, en förskola och livsmedelsbutik finns också med i detaljplanen.

Mellan den 9 september och den 14 oktober pågår samråd för detaljplaneförslaget för Viby-området. För många av oss kommunbor klingar inte namnet Viby särskilt bekant. Men om man i stället säger Coop i Brunna, den numera nedlagda stormarknaden, vet de flesta vilket område det gäller. 

Syftet med detaljplanen är att utveckla området, som med sitt geografiska läge är en central plats i Brunna med goda kommunikationer där lokal service numera saknas. Kort och gott ett område med utvecklingspotential! I det förslag till detaljplan som nu presenteras under samrådstiden finns utrymme för drygt 800 bostäder i blandad bebyggelse, en grundskola samt en förskola. Dessutom innehåller planen en livsmedelsbutik och andra centrumfunktioner vilka är viktiga för att återskapa den mötesplats Brunna tappade i och med att Coop flyttade därifrån 2017.

Detaljplanen ställs ut i Kommunhuset samt i Brohuset och den 29 september hålls ett coronaanpassat Öppet Hus i den före detta Coopbyggnaden. Du får tillfälle att ställa frågor och ge förslag till företrädare från kommunen samt från fastighetsägaren.
För att säkerställa att Öppet Hus kan genomföras enligt gällande riktlinjer med maxantalet 50 personer måste man föranmäla sitt deltagande. Öppet Hus delas dessutom upp i två pass: klockan 16.00-17.30 och 17.30-19.00 för att ge fler intresserade möjlighet att delta. 


Föranmälan för deltagande i Öppet Hus görs via kommunens hemsida. Följ länken
.


Synpunkter på förslaget ska senast onsdag 14 oktober 2020 skriftligen framföras till:

Upplands-Bro kommun, Kommunstyrelsen,

196 81 Kungsängen

eller via e-post: kommunstyrelsen@upplands-bro.se

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Världens Barn 20 panorama
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen