Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 02:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ny park skapas av återvunnet material
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2023-04-06

I centrala Bro, på ytan där Norrgrindens förskola låg, växer nu Återbruksparken fram. I framtiden är det tänkt att kommunen ska använda marken till ny bebyggelse, som en del av projektet Omdaning Bro, men i väntan på nya byggplaner kommer marken bli en park.
Bild:Upplands-Bro kommun
I centrala Bro, på ytan där Norrgrindens förskola låg, växer nu Återbruksparken fram. I framtiden är det tänkt att kommunen ska använda marken till ny bebyggelse, som en del av projektet Omdaning Bro, men i väntan på nya byggplaner kommer marken bli en park.

Mellan Bro Centrum och Råby utvecklas en ny tillfällig park på marken där Norrängens och Norrgrindens förskolor tidigare låg. Parken kallas Återbruksparken och uppförs i väntan på att Bro centrum ska byggas ut. Parken skapas med fokus på hållbarhet.

Norrgrindens förskola revs 2020. Intill låg Norrängens förskola som revs i mars 2023. I framtiden är det tänkt att kommunen ska använda marken till ny bebyggelse, som en del av projektet Omdaning Bro, men i väntan på nya byggplaner kommer marken bli en park.

- Vill vi att denna plats ska uppskattas av Broborna och bjuda in till möten mellan människor, säger Johan Björklind Möllegård, kommunekolog på Upplands-Bro kommun.

Den nya parken kallas Återbruksparken. Där Norrgrindens förskola låg uppförs sittplatser i form av parkbänkar och picknicbord som tillverkats av virke från träd som behövts fällas på andra ställen i kommunen. Med återbrukat virke skapas även ytor för barnen, bland annat kojor och banor för balanslek.

Rabatter och blomlådor sätts upp för att rama in området och skapa trivsel. Utsmyckningar i form av träreliefer skapade av elever från Råbyskolan kommer även pryda den nya parken.

- Vi vill utveckla den här parken tillsammans med invånarna, framför allt barnen, men jag bjuder även in lokala konstföreningar att bidra. Målet är att utveckla en trevlig mötesplats för alla Brobor, en oas intill centrum, säger Johan Björklind Möllegård.

På Norrängen kommer kommunen att så blommor. Det kommer även att anläggas gräsmatta och gångväg. Intill Brohuset skapas dessutom en utökad parkering.
Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen