UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 7 juli 2020 - klockan 21:17 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Pedagogiska priset 2019 gick till arbetslag 2 på Brunnaskolan


Karin Sidén 2019-06-14

Arbetslag 2 på Brunnaskolan flankerade av Kaj Bergenhill (M), ordförande Utbildningsnämnden (till vänster) och Kaj Söder, utbildningschef (till höger).
Bild:Upplands-Bro kommun
Arbetslag 2 på Brunnaskolan flankerade av Kaj Bergenhill (M), ordförande Utbildningsnämnden (till vänster) och Kaj Söder, utbildningschef (till höger).

En skolavslutning är ju alltid en festlig, härlig dag - en dag med guldkant helt enkelt. För Brunnaskolans arbetslag 2 fick årets skolavslutning en extra tjock guldkant då de fick ett överraskningsbesök av skolchef Kaj Söder och utbildningsnämndens ordförande Kaj Bergenhill med flera. Besökarna bar med sig ett glatt besked: Brunnaskolans arbetslag 2 har vunnit årets Pedagogiska Pris!

Jubel och hurrarop - så klart! Att få det pedagogiska priset är en ära och en uppmuntran, och mer än bara en klapp på axeln. Det innebär även att man får en fin prischeck som ska användas till utvecklingsarbetet inom yrkesområdet.

Varje år delar Upplands-Bro kommun ut det Pedagogiska Priset till en eller flera personer och/eller verksamheter som särskilt utmärkt sig inom ett förutbestämt fokusområde. Priset instiftades 2015 och har haft olika fokusområden varje år. Årets fokusområde är till exempel det språkutvecklande arbetssättet. Tidigare har man tittat särskilt på demokrati och elevers delaktighet, individens utvecklingspotential, kollegialt lärande samt lustfyllt lärande.

Syftet med priset är att ge inspiration och ökat fokus på pedagogens betydelse, samt bidra till en ökad måluppfyllelse för barn och elever inom Upplands-Bros kommunala och fristående förskolor, pedagogiska omsorg och skolor och vinnarna har hittills hämtats från hela spektrumet av verksamheter: förskolan (både fristående och kommunal), grundskolan, grundsärskolan samt gymnasiet.

-Skickliga pedagoger spelar en oerhört viktig roll för elevernas utveckling och lärande. Därför är vi extra glada att kunna dela ut ett uppmuntrande pris till en eller flera pedagoger som särskilt utmärker sig i sitt pedagogiska uppdrag. Stort grattis till Arbetslag 2 på Brunnaskolan och inte minst till de elever som får tillgång till de skickliga pedagogerna, säger Kaj Söder, utbildningschef i Upplands-Bro kommun.Motiveringen lyder:


”Pedagogerna i Arbetslag 2 arbetar med den pedagogiska modellen Skriva sig till lärande, STL, som bygger på ett språkutvecklande arbetssätt där kontinuerlig social interaktion och samarbete mellan elever och lärare understödjs av digital teknik och digitala arenor. Genom att pedagogerna i Arbetslag 2 lär tillsammans med sina elever skapar de en trygghet och acceptans för att pröva sig fram. Genom de digitala verktygen ges stora möjligheter till individualisering utifrån elevernas behov och förutsättningar. Då dessa pedagoger är först ut i kommunen att förankra modellen ställer det höga krav på kreativitet och ständig utveckling av såväl undervisning som enskilda metoder. Det samarbete som sker både inom det egna arbetslaget och övriga arbetslag i och utanför den egna skolan är avgörande för elevernas möjlighet att lyckas i sin språkutveckling.”


Den totala prissumman är 30 000 kronor per år vilket gör att prischecken ser olika ut beroende på antalet vinnare. Priset ska användas till utvecklingsarbete inom yrkesområdet, till exempel kompetensutveckling, material eller annat som gynnar verksamheten.


Vinnarna av det Pedagogiska Priset sedan starten:


2015 var det Finnstaskolans personal och läraren Madeleine Hagebo Stenberg på Upplands-Brogymnasiet som fick dela på prissumman.

2016 gick det Pedagogiska Priset till Grundsärskolan på Ekhammar.

2017 var det återigen två pristagare: Västra Bro Förskolor samt läraren Sandra Krantz på Lillsjöskolan.

Även 2018 var det två vinnare: Maria Ohlin, lärare på Bergaskolan i Kungsängen, samt Lotta Hofverberg som driver Brunna Skogstroll, pedagogisk omsorg med mycket utevistelse och Reggio Emilia-inspirerad pedagogik.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen